Артета все още се надява, че Обамеянг ще преподпише с Арсенал


Артета все още се надява, че Обамеянг ще преподпише с Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

1065 0

Треньорът на Арсенал Микел Артета продължава да е убеден, че ще накара голмайстора на отбора Пиер-Емерик Обамеянг да подпише нов договор с тима, твърди ‘Evening Standart’. Нападателят взима по 200 хиляди паунда на седмица на „Емиратс“, а настоящият му контракт изтича в края на следващия сезон.

Габонецът все още не е дал съгласието си, че ще продължи престоя си в Северен Лондон, като Барселона, Реал Мадрид и Интер са клубовете, които го преследват. Артета обаче продължава да се надява, че Обамеянг ще остане в Арсенал. Според ‘Evening Standart’ испанецът вижда 30-годишния футболист като най-важния играч в тима през следващия сезон. Бившият нападател на Борусия Дортмунд обаче отчаяно иска отново да играе в Шампионската лига. Артета обаче се надява, че добрите му взаимоотношения с нападателя, както и евентуален силен завършек на кампанията ще подобрят шансовете му да запази Обамеянг в клуба и през следващия сезон.

Ако габонецът не подпише нов договор с „топчиите“ през лятото, отборът ще се опита да го продаде, тъй като в противен случай рискува да го загуби без пари в края на следващия сезон. Клубът от Северен Лондон искаше 50 милиона паунда за него през януари, но се очаква цената му да падне до 35 милиона паунда, когато трансферният прозорец отвори. Междувременно бъдещето на друг от играчите на Арсенал зависи от това на Обамеянг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички