Бъдещето на Лаказет зависи от това на Обамеянг


Бъдещето на Лаказет зависи от това на Обамеянг
Снимка: Getty Images/Guliver

977 0

Отборът на Арсенал започва преговори през следващата седмица с нападателя Александър Лаказет относно бъдещето му в тима. Френският голмайстор е трансферна цел на Атлетико Мадрид.

Лаказет не настоява да напусне отбора, но иска да разбере каква ще бъде ролята му през следващия сезон под ръководството на Микел Артета. 29-годишният футболист не получава достатъчно шансове за изява след идването на испанеца, но бъдещето му може да зависи от съотборника му в атака Пиер-Емерик Обамеянг. Арсенал се надява, че няма да загуби и двамата си нападатели през това лято и Артета е готов лично да накара габонеца да подпише нов договор с клуба, след като настоящият му изтича през 2021-ва година. Контрактът на Лаказет приключва година по-късно, което означава, че клубът е в по-добра позиция да преговаря с него. Въпреки това, от „Емиратс“ се надяват да закрепят малко финансовата ситуация в отбора с продажбата на някои футболисти.

Това води до спекулациите, че Лаказет може да бъде продаден, ако Обамеянг предпочете да продължи договора си с Арсенал. Атлетико продължава да бъде основен кандидат за френския футболист, който е оценяван на 60 милиона паунда. Съществува и вариант двата тима да се разберат за размяна на играчи, след като Томас Партей е силно желан от „артилеристите“. А ето кой нападател може да води атаката на "топчиите" през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички