Арсенал с нов план по привличането на Партей


Арсенал с нов план по привличането на Партей
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

Тимът на Арсенал е готов да увеличи три пъти заплатата на дефанзивния полузащитник на Атлетико Мадрид Томас Партей, за да го вземе на „Емиратс“. Ганаецът се оказа основната трансферна цел на „артилеристите“ през това лято, но започна преговори за нов договор на „Уанда Метрополитано“.

Подновяването на контракта на Партей може да се окаже проблем, след като „дюшекчиите“ изпитват финансови затруднения след пандемията от коронавирус. Настоящият договор на халфа с Атлетико Мадрид изтича през 2023-та година, като той има освобождаваща клауза на стойност 44.5 милиона паунда. През настоящия сезон той е твърд титуляр в състава на Диего Симеоне, като има 34 мача и 3 гола във всички турнири. Треньорът на Арсенал Микел Артета обаче е твърде убеден да вземе 27-годишния футболист в Северен Лондон, като е готов да увеличи три пъти заплатата му според ‘Goal’. Ганаецът е един от футболистите, които взимат най-малко в отбора на Атлетико Мадрид и е силно примамен от предложението на „топчиите“.

До момента „дюшекчиите“ отказаха всички предложения от страна на Арсенал за Томас Партей, но може да бъдат принудени да продадат футболиста заради вече споменатите финансови затруднения след пандемията от коронавирус. Испанското радио ‘Cardena COPE’ дори добавя, че Атлетико може да се наложи да се раздели с играча за сума, по-малка от освобождаващата му клауза. А ето какъв съвет за бъдещето на Партей даде негов сънародник.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички