Артета: Обамеянг все повече изглежда като капитан на отбора


Артета: Обамеянг все повече изглежда като капитан на отбора
Снимка: Getty Images/Guliver

1082 0

Наставникът на Арсенал Микел Артета похвали голмайстора и капитан на клуба Пиер-Емерик Обамеянг след вчерашната победа срещу Евертън. Габонският нападател отбеляза два гола, с които помогна на „артилеристите“ да направят пълен обрат срещу играчите на Карло Анчелоти.

Артета заяви, че бъдещето на Обамеянг не е било ясно през зимата и е имало сериозен шанс той да напусне клуба. Сега обаче габонецът изглежда като нов човек и е фокусиран да помогне на отбора да завърши сезона по подобаващ начин. „Преди да застана начело на Арсенал доста се съмнявах в него, но той показа лоялност и реши да остане в отбора. Много съм щастлив за него. Той вкарва важни голове като капитан на отбора и дава страхотен пример на всички останали с начина, по който се представя в дефанзивен план. Много съм щастлив от представянето ни срещу Евертън. Не е лесно да играем три пъти в рамките на седем дни. Върнахме се късно от Гърция и допуснахме ранен гол срещу Евертън“, заяви Артета.

Вчерашната победа означава, че Арсенал се изкачи на 9-тото място в класирането във Висшата лига. „Артилеристите“ посрещат Олимпиакос в реванш в Лига Европа в четвъртък, след което гостуват на Портсмут за ФА Къп. A ето как един от бранителите на "топчиите" стана за смях във вчерашния ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички