Арсен Венгер също проплака от Манчестър Сити след наказанието


Арсен Венгер също проплака от Манчестър Сити след наказанието
Снимка: Guliver/GettyImages

1456 0

Легендарният мениджър на Арсенал Арсен Венгер изрази огорчението си от някои действия на Манчестър Сити на трансферния пазар в миналото. Повод да заговори за "гражданите" стана въпрос за тежкото наказание, което УЕФА им наложи, а именно - изхвърляне от Шампионска лига за следващите два сезона.

Френският треньор говори преди церемонията по връчването на наградата "Спортен Оскар", която суперзвездата на Барселона Лионел Меси подели с пилота от Формула 1 Люис Хамилтън. И мениджърът се оплака от масовото напускане на свои футболисти в посока "Етихад" 

"Те купиха всичките мои играчи. Спортът се опитва да спазва правилата. Ако нямате уважение към тях (правилата, бел.ред.), това не е истински спорт", е казал Венгер, цитиран от "AS". Въпросната церемония се състоя на 17 февруари в Берлин.

Сред звездните играчи на "гражданите", привлечени от Арсенал, са Коло Туре, Емануел Адебайор, Гаел Клиши, Самир Насри и Бакари Саня, но е важно да се отбележи, че не всички играчи, които Венгер визира, са взети след въвеждането на Финасовия Феърплей на УЕФА. Гаел Клиши пък струва едва 7 милиона паунда на Сити. 

"Сити знае, че трябва да спазват правилата, особено когато играят в състезание като Шампионска лига. Когато участвате в такъв турнир, знаете, че сте там, защото сте спазвали правилата", е казал още знаменитият треньор.

Както е известно, актуалният английски шампион получи наказанието от УЕФА заради нарушение на правилата за финансов феърплей. Какъв обаче може да е бил личният мотив на европейската футболна централа за това решение вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички