Арсенал надви Евертън след голово зрелище и обрат във Висшата лига


Арсенал надви Евертън след голово зрелище и обрат във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1042 0

Отборът на Арсенал успя да победи Евертън с 3:2 в зрелищен сблъсък от 27-мия кръг на английската Висша лига. Двубоят на "Емиратс" премина през няколко обрата, но в крайна сметка "артилеристите" се поздравиха с победата и задминаха "карамелите" в подреждането на Премиър лийг.

Още в първата минута на срещата гостите от Ливърпул поведоха в резултата. До гола се стигна след центриране от свободен удар и много любопитна ситуация, в която Колашинац бе тактически задържан, за да не се изтегли със съотборниците си в изкуствена засада. Така засадата бе покрита, а Калвърт-Люин успя да се разпише с атрактивен удар (снимки и подробности вижте тук).

Много скоро Арсенал се добра до пълен обрат. 20-годишният Еди Нкета изравни в 27-ата минута, а шест минути по-късно Пиер-Емерик Обамеянг се отскубна зад отбраната на "карамелите", за да преодолее и Пикфорд с елегантен удар в далечния ъгъл. Късно в добавеното продължение на полувремето обаче мърсисайдци изравниха чрез Ричарлисон.

Втората част стартира по начина, по който започна и първата - с гол. 26 секунди след подновяването на играта Обамеянг вкара второто си попадение в срещата, а с това оформи и крайното 3:2 за своя отбор. 

По този начин Арсенал се изкачи до деветото място във Висшата лига с актив от 37 точки, като е на четири пункта зад петия Манчестър Юнайтед. Евертън от своя страна даде заден в класирането и вече е 11-ти с 36 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички