Арсенал победи Олимпиакос в Гърция и има минимален аванс преди реванша


Арсенал победи Олимпиакос в Гърция и има минимален аванс преди реванша
Снимка: Getty Images/Guliver

2717 0

10-ият във временното класиране на английската Висша лига - Арсенал, се наложи над лидера в гръцката Суперлига - Олимпиакос. "Артилеристите" се наложиха над "червено-белите" с 1:0 като гост в първи мач от 1/16-финалната фаза на Лига Европа.

"Топчиите" могат да съжаляват, че не записаха по-убедителен успех и не си направиха задачата в реванша след седмица по-лесна, след като се отличиха с множество пропуски и като цяло бяха тима с по-чисти голови положения, като дори удариха и греда.

В крайна сметка успехът дойде след гол на Лаказет чак в 81-ата минута. Тогава Обамеянг видя включващия се на скорост Сака, който пое добре топката и намери французина, който от непосредствена дистанция бе задължен да реализира - и го направи.

В последните минути гърците натиснаха, но не създадоха достатъчно чиста възможност, с която дори да се доближат до това да матират английската отбрана. Това бе проблемът за Олимпиакос и през целия двубой - не успя да се възползва от силните си моменти, които все пак не липсваха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички