Арсенал пак се залепи зад Манчестър Сити след зрелище и късмет с Нюкасъл (ВИДЕО)


Арсенал пак се залепи зад Манчестър Сити след зрелище и късмет с Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3934 0

Арсенал взе възловото дерби с третия в класирането на Висшата лига Нюкасъл, след като го победи с 2:0 на негов терен - "Сейнт Джеймсис Парк". По този начин "артилеристите" не позволиха на Манчестър Сити да се откъсне на върха и го доближиха на точка, като са с мач повече от "гражданите".

"Свраките" пък рискуват да бъдат изместени от третата позиция, ако Манчестър Юнайтед победи като гост Уест Хям. Нюкасъл ще трепери и за мястото си в топ 4, тъй като Ливърпул остава пети с три точки по-малко, но и мач повече.

Сблъсъкът бе изпълнен с положения пред двете врати, но футболистите на Микел Артета успяха да вкарат две от положенията си, докато опонентът - не. Срещата бе белязана и от три греди - две на сметката на "свраките" и една за "артилеристите".

Резултатът бе открит след почти четвърт час игра, когато в 14-ата минута Мартин Йодегор стреля от далечно разстояние и преодоля Ник Поуп. Голът му дойде, след като малко преди това Нюкасъл бе пропилял две страхотни положения за гол.

В 71-вата минута пък се стигна до автогол, който също дойде след голям шанс за "свраките". Мартинели напредна с топка в крака след контраатака и влезе в наказателното поле, като опита остро подаване от аутлинията. Топката стигна до крака на Шер, но след контакт с него влезе в мрежата на Поуп за втори път.

В следващия кръг Арсенал приема у дома Брайтън (14.05), докато Нюкасъл гостува на Лийдс (13.05).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След минута и десет секунди игра домакините стигнаха до първата чудесна възможност за гол. След бърза контраатака Уилок центрира и намери Джейкъб Мърфи в наказателното поле. Той стреля в далечния ъгъл, но намери страничния стълб.

Заучено изпълнение на ъглов удар и се стигна до изстрел от границата на наказателното поле, който на пръв поглед сякаш се спря в ръката на Кивиор. Главният рефер посочи бялата точка, но след преглед на ситуацията с ВАР се видя, че топката се удря първо в бедрото.

14' - 0:1! Гостите откриха резултата след изстрел отдалеч на Мартин Йодегор. Топката мина през куп играчи, включително между краката на бранител на Нюкасъл. Поуп не успя да стигне до топката и тя се озова в мрежата.

 

В 21-вата минута Йодегор изведе отлично Мартинели, който се изправи срещу Поуп, но стреля в обсега му и вратарят изби с крак.

До края на полувремето нямаше повече чисти ситуации за гол, като нито един от двата отбора не успя да вземе инициативата по-сериозно и да натисне противника.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Зинченко бе надигран отдясно по нападението на домакините, след като топката бе центрирана в наказателното поле. Там Исак си осигури позиция за стрелба с глава, но ударът му се спря в страничния стълб.

Минута по-късно Фабиан Шер бе намерен в наказателното поле и от непосредствена дистанция и непокрит стреля с глава, но в обсега на Рамсдейл, който добре спаси с ръка. Имаше късмет и впоследствие, тъй като топката мина с малко над главата на Шер и той не успя да направи добавка.

В 51-вата минута Арсенал нацели напречната греда чрез Мартинели. В наказателното поле си освободи позиция за изстрел с десния крак и технично завъртя топката, но малко го раздели от гола.

В 59-ата минута Нюкасъл организира страхотна атака, а накрая Исак подаде към Уилок в наказателното поле, но в момента, в който той щеше да стреля от непосредствена дистанция, Джака самопожертвователно сложи тялото си пред топката.

71' - 0:2! При контраатака на Арсенал Мартинели превзе много терен с топка в крака и влезе в наказателното поле. От аутлинията опита остър пас, който отиде в крака на Шер, отклони се и влезе в мрежата.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За домакините от Нюкасъл няма да могат да вземат участие Фрейзър, Крафт и Ласелс. Лонгстаф и Сен-Максимен пък не са на 100% и не е сигурно колко и дали ще могат да играят. Елнени, Салиба и Томиясу са аут за "топчиите", докато Габриел остава под въпрос.

В два поредни мача Арсенал на съумява да надделее над този опонент, като дори не съумява да се разпише. В единия случай "свраките" печелят с 2:0, а в другия мачът завършва без попадения. Трябва да се отбележи обаче, че преди това Нюкасъл бе в серия от осем поредни мача без победа над този опонент (7 загуби и 1 равенство).

Арсенал трябва да спечели, за да доближи Сити на точка при мач повече за лондончани, като в противен случай рискува да позволи на "гражданите" да се откъснат. Нюкасъл обаче си водя своя борба за топ 4 и също има нужда от точките. Тимът е 3-ти с 65 пункта, докато зад него са Манчестър Юнактед (63 т.) и Ливърпул (62 т. с два мача повече).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички