Арсенал закупи Партей от Атлетико Мадрид


Арсенал закупи Партей от Атлетико Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1384 0

Отборът на Арсенал осъществи най-големия трансфер в последния ден от трансферния прозорец, след като си гарантира за 50 млн. евро подписа на Томас Партей от Атлетико Мадрид, съобщиха от пресслужбата на „дюшекчиите“.

„Ла Лига в понеделник информира Атлетико Мадрид в 23:28, че представители от Арсенал са пристигнали в офисите на ръководството, за да активират откупната клауза на Томас Партей. Впоследствие играчът прекрати своя договор, който подписа с клуба до 30 юни, 2023“, се казва в изявление на официалния сайт на мадридчани.

Според правилника на Ла Лига всички играчи трябва да имат освобождаваща клауза в контрактите си и всеки клуб, който иска да я активира, трябва да депозира цялата сума в испанската лига, която освобождава регистрацията на футболиста преди да предаде трансферната сума на продаващия клуб.

27-годишният Партей се присъедини към академията на испанския клуб през 2012 и се утвърди като ключова част от състава на Диего Симеоне след дебюта си през 2015. Лука Торейра пък бе пратен под наем в посока Мадрид.

Всички интересни сделки в последния ден от трансферния прозорец вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички