Арсенал се върна на победния път след успех над Шефилд Юнайтед


Арсенал се върна на победния път след успех над Шефилд Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

1731 0

Отборът на Арсенал постигна 3-та победа от началото на сезона във Висшата лига. "Артилеристите" надиграха Шефилд Юнайтед с 2:1 при домакинството си на "Емиратс" в мач от 4-тия кръг на Английската Висша лига. Букайо Сака и Никола Пепе бяха авторите на двете попадения за тима на Микел Артета. Дейвид МакГолдрик пък бе точен за Шефилд Юнайтед.

Едва в 61-вата минута тимът на Арсенал успя да преодолее отбраната на Шефилд Юнайтед. Играчите на Микел Артета разиграха отлично пред половината на "остриетата", като Пиер-Емерик Обамеянг намери Ектор Бейерин, който центрира, а на близката греда чакаше Букайо Сака, който с глава бе точен за 1:0! В 64-ата минута "артилеристите" нанесоха и втория си удар в срещата. Влезлият като резерва Никола Пепе направи отличен индивидуален пробив, при който премина няколко играчи на Шефилд Юнайтед и с плътен удар прати топката за втори път във вратата на Аарън Рамсдейл - 2:0! В 83-тата минута гостите намалиха резултата. Дейвид МакГолдрик стреля добре от границата на наказателното поле и върна един гол за Шефилд Юнайтед.

С днешния си успех тимът на Арсенал събира актив от 9 точки и се изкачва на 4-тото място във временното класиране. Шефилд Юнайтед остава на 19-та позиция без нито една спечелена точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички