Арсенал загуби от Брайтън в битка с ВАР, греди и красиви попадения


Арсенал загуби от Брайтън в битка с ВАР, греди и красиви попадения

1797 0

Арсенал загуби от Брайтън на "Емирейтс" с 2:1 и записа втора поредна загуба. "Топчиите" инкасираха общо 5 гола в последните две срещи, а успяха да реализират само един. След изненадващата загуба, столичаните останаха на пета позиция с равен брой мачове и точки (30,54) с Тотнъм, а гостите се изкачиха до 11 позиция с 37т. от 31 мача.

Първо полувреме

Двата отбора започнаха умерено първата част, като се опитваха да не се оголват. Домакините през цялата част използваха фланговете, по които да развият атаките си и да пратят топката в наказателното поле, но действията бързо бяха разгадани от "чайките". Играчите на Артета имаха лек превес по повечето показатели, включително притежание на топката (53%) и голови положения, но гостите чудесно издебнаха удобен момент за да открият резултата.

В 28-а минута Енок Мвепу успя да овладее чудесен диагонален пас на дясното крило и само с един поглед откри връхлитащия Леонардо Тросар, който непоколебимо разстреля десния ъгъл на Рамсдейл. Така гостите реализираха първото си чисто положение в срещата, а белгийският нападател се разписа за пети път през кампанията.

Две минути по-рано "артилеристите" опитаха заучено положение след фал, което в крайна сметка доведе до аут. Сака намери изпуснатия Мартинели в наказателното поле, но топката мина покрай лявата греда. Все пак в последните секунди на първата част бразилецът успя да издебне вратаря Санчес и след разбъркване в наказателното поле изравни резултата с глава. За огромно съжаление на домакинските фенове попадението бе отменено след 3-минутно преразглеждане на ВАР.

Напрежението между двата отбора се усещаше, а грубите влизания и от двата лагера доведоха до 3 жълти картона през първите 45 минути, два от които за гостите.

Второ полувреме

Двата отбора започнаха агресивно втората част, а домакините имаха възможност да изравнят още преди да са изтекли две минути. Седрик Соареш имаше възможността да пробва от фал, но посредственият му удар дори не успя да прехвърли стената. В първите 7 минути от полувремето Сака и Кайседо се отчетоха с по един жълт картон.

В 65-та минута Брайтън изглежда си осигури трите точки, след чудесно насочен удар от Мвепу. "Артилеристите" не успяха да спечелят единоборство около наказателното поле и "тимът от южния бряг" търпеливо разви атака, а след двойно подаване топката се озова в замбиеца, който с воле прати топката неспасяемо в левия ъгъл.

5 минути преди края на редовното време, Локонга стреля от дистанция, но топката профуча покрай дясната греда. 

В 88-та минута две поредни греди спряха столичаните от частично връщане в играта. Йодегор стреля отлично от фал, но топката се отби от напречната греда, а при добавката топката отново срещна гредата. Атака по-късно, ядосалият се Йодегор стреля като на шега от 35 метра и дигна трибуните на крака с невероятното си попадение. 

Невероятният гол на норвежецът събуди монотонния си отбор, но в 6-минутното добавено време само стражът на гостите запази трите точки за "чайките".

В идните 10 дни предстоят две гостувания за Арсенал – на коварния Саутхямптън, който търси постоянството и столичния Челси, който изпитва трусове в последните седмици. След това "топчиите" приемат Манчестър Юнайтед, който с всички сили се бори за квотите, водещи към евротурнирите.

За Брайтън гостуването в Лондон бе начало на тежка серия, която ще продължи с гостувания на негостоприемните Тотнъм и Манчестър Сити, които изглеждат задължени да бият "чайките".

Томас Парти не бе сред възможните избраници на Артета заради "събудена" стара контузия след загубата от Кристъл Палас. Това бе пореден удар по тима на Арсенал.

Арсенал: Рамсдейл, Соареш, Уайт, Габриел, Джака, Йодегор, Локонга, Смит-Роу, Сака, Лаказет, Мартинели

Брайтън: Санчес, Велтман, Дънк, Кукурея, Мвепу, Грос, Кайседо, Бисума, МакАлистър, Тросар, Уелбек

Ето към кой играч се е прицелил тимът на Арсенал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички