Арсенал си подсигури минимум участие в Лига Европа през следващия сезон


Арсенал си подсигури минимум участие в Лига Европа през следващия сезон
Снимка: Getty Images

1300 0

След важната победа вчера (01.05) в лондонското дерби с Уест Хем с 2:1 като гост Арсенал си подсигури участие в Европа през следващия сезон. „Артилеристите“ в момента са 4-ти в класирането, на 2 точки пред големия съперник Тотнъм. С победата над Уест Хем, Арсенал не може да завърши под 6-тото място на теория при оставащи 4 мача до края на сезона за тях и така отборът на Микел Артета ще участва минимум в Лига Европа през следващия сезон.

Голямата цел за Арсенал обаче си остава място в топ 4 и завръщане в Шампионска лига. Битката е ожесточена с големия съперник от Сверен Лондон Тотнъм, който се намира на 2 точки зад своя опонент, а 3-тото място също не е далеч от Арсенал – Челси е на 3-та позиция с 3 точки повече от „топчиите“.

Предстоящите два кръга във Висшата лига могат да се окажат решаващи в битката за топ 4, тъй като Арсенал приема на „Емирейтс“ борещия се за оцеляване Лийдс, а „шпорите“ гостуват на водещия люта битка за титлата Ливърпул. След това пък предстои пряк двубой между Тотнъм и Арсенал на „Тотнъм Стейдиъм“, който може да разплете окончателно интригата за местата, даващи право на участие в Шампионска лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички