Ювентус хвърли око на Габриел от Арсенал


Ювентус хвърли око на Габриел от Арсенал
Снимка: Getty Images

1567 0

Ювентус се интересува от бразилския централен защитник на Арсенал Габриел Магаляеш и „бианконерите“ ще се опитат да го привлекат през лятото.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри има желание да подсили значително своя отбор за следващия сезон в преследване на титлата в Серия А и Габриел отлично се вписва в профила на желания нов защитник от „Старата госпожа“.

Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи са големият капитал на Юве в центъра на защитата, но с доста напреднала възраст и те не винаги могат да са пълноценни, а младият Матайс Де Лихт се представя на приливи и отливи.

Роденият през 1997 година Габриел, който се присъедини към Арсенал през 2020 година, е бил наблюдаван и от Наполи на Карло Анчелоти преди време.

„Артилеристите“ пък от своя страна се интересуват от бразилския халф на Ювентус Артур и е възможен своеобразен бартер между двата отбора.

Иначе Габриел, който има 30 мача и 3 гола за Арсенал през този сезон във Висшата лига, се вписва идеално в профила на търсения защитник от „бианконерите“ – мощен физически, с добри технически умения, млад и перспективен. Договорът на бразилеца с Арсенал е до лятото на 2025 година. Предстои да разберем дали ще се стигне до трансфер.

 Вижте още: Какви планове има Арсенал за трансфери през лятото

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички