Евертън победи неубедителен Челси и продължава да вярва, че може да остане във Висшата лига


Евертън победи неубедителен Челси и продължава да вярва, че може да остане във Висшата лига
Снимка: Getty Images

2131 0

Агресивен Евертън успя да излъже Челси (1:0) и спечели ценни три точки, които връщат "карамелите" в битката за оставане във Висшата лига. Двата тима се бориха за победата през целия мач пред препълнения "Гудисън Парк", но Франк Лампард излезе победител в битката с Томас Тухел. Това е четвърта поредна загуба за столичаните от Евертън, когато става дума за гостуване. Тимът от Ливърпул остава в зоната на изпадащите, но вече е на само 2 точки зад Лийдс, който има и мач повече. За Челси нещата не се промениха и остава на третата позиция с 66 т.

Домакините започнаха агресивно първата част и още преди да изтече първата минута, възпитаниците на Франк Лампард получиха правото да изпълнят фал от границата на наказателното поле, който в крайна сметка не застраши стража Менди. Последваха още няколко опасни атаки от "карамелите", докато гостите постепенно взеха инициативата в свои ръце и в 7-та минута отправиха първи опасен удар. 

Двата клуба видимо търсеха силно трите точки, а доказателство за това е голямата битка на терена, която доведе до пет жълти картона в рамките на 25 минути. Столичаните безспорно определяха темпото на играта през първото полувреме, като контролираха топката през 75% от времето, но така и не отправиха точен удар. Домакините се отчетоха с един точен опит и два извън вратата, но и те не успяха да реализират. Така акцент през първите 45 минути остана спречкването между футболистите на двата тима, които доведоха до жълти картони за Коулман и Аспиликуета. 

Второто полувреме започна като първото - с много желание и агресия, а "карамелите" бързо напомниха амбициите си за оставане във Висшата лига. Звездата на клуба Ричарлисон успя опасно да се изплъзне от гостуващата отбрана, а получения пас от Грей, чудесно превърна в попадение - 1:0.

Само 120 секунди по-късно, Миколенко пропиля чудесна ситуация в наказателното поле, която с малко повече късмет щеше да превърне във втори гол за отбора си. В крайна сметка топката премина покрай страничния стълб.

В 58' столичаните напомниха за себе си, а "карамелите" за безкрайното си желание за победа. Първо Тимо Вернер засече добър пас извън наказателното поле, но топката се отрази в гредата. Кълбото отново попадна в гостите, а Маунт отправи страхотен удар, но Пикфорд отрази от голлинията в корнер.

Рюдигер първи стигна до топката след изпълнението на ъгловия удар, като отправи топовен удар, който намери главата на стража на Евертън. Английският национал се строполи на терена, но за пореден път не допусна гол.

В 78' Лофтъс-Чийк също пробва да изравни резултата, но топката мина над гредата. В последните минути домакините намалиха темпото и Челси пое инициативата, като гостите вдигнаха контрола на топката до 86%, а броят удари до 80' беше 9, 4 от които намериха вратата.

След 7 минути Грей можеше да реши мача, след като навлезе опасно в наказателното поле, но опитът му не беше точен. Докрая на мача двата отбора си разменаха по няколко опасни атаки, но така и не можаха да си вкарат. 

За мечтещия Евертън остават пет мача, в които ще срещне Лестър и Уотфорд като гост, ще посрещне Брентфорд и Кристал Палас и ще завърши отново с визита на Арсенал. Победа срещу "стършелите" ще извади "карамелите" от зоната на изпадащите. 

При Челси ситуацията не се промени и остава на третата позиция във временното класиране със 66 т., а в предстоящите мачове ще се стреми да запази позицията. Само след два кръга във Висшата лига, "сините" ще се изправят на финал за ФА Къп срещу Ливърпул, който се опитва да събере всички трофеи през тази година.

Евертън: Пикфорд, Холгейт, Мина, Миколенко, Коулмън, Делф, Дукуре, Грей, Иуоби, Гордън, Ричарлисон

Челси: Менди, Рюдигер, Алонсо, Силва, Аспиликуета, Джеймс, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Маунт, Хавертц, Вернер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички