Арсенал се поизмъчи срещу Саутхямптън и си тръгна само с точка от "Сейнт Мери"


Арсенал се поизмъчи срещу Саутхямптън и си тръгна само с точка от "Сейнт Мери"
Снимка: Getty Images

1256 0

Арсенал и Саутхямптън не успяха да се победят в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига. Срещата на "Сейнт Мери" завърши при резултат 1:1. Момчетата на Микел Артета загубиха важни две точки, записвайки първото си реми през кампанията в английския елит.

Резултатът бе открит още в 11-ата минута. "Артилиеристите" организираха хубава атака, която изведе Бен Уайт на фланга. Защитникът прати кълбото в наказателното поле, а там най-съобразителен бе Гранит Джака, който вкара за 1:0. В края на първата част Габриел Жезус отправи силен удар към вратата на "светците", но той бе спасен.

През второто полувреме Саутхямптън "възкръсна" и 20 минути след почивката успя да изравни закономерно. Стюарт Армстронг получи хубава топка от Мохамед Елионуси и съумя да я вкара за 1:1. До края на срещата двата тима продължиха да играят отворено и да търсят победния гол, но до него така и не се стигна.

Арсенал продължава да е първи в Англия с 28 точки, но вече води само с две пред втория Манчестър Сити. Саутхямптън пък е на 15-ата позиция с актив от 12 пункта.

В четвъртък (27 октомври) Арсенал гостува на ПСВ Айндховен в Лига Европа, а Саутхямптън ще пътува до Лондон, за да мери сили с Кристъл Палас на 29 октомври.

Наскоро стана ясно, че "топчиите" искат нападател и са се прицелили в ас на испанския гранд Атлетико Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички