Сънародник на звезда на Атлетико го призова да остане в Испания


Сънародник на звезда на Атлетико го призова да остане в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1104 0

Бившият нападател на Астън Вила Ний Лампти посъветва сънародника си Томас Партей да не преминава в клуб от Англия. 26-годишният халф е обект на интерес от страна на английските Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси, а италианските Ювентус и Интер също следят ситуацията с футболиста на Атлетико Мадрид.

Ний Лампти обаче посъветва сънародника си да остане в Испания, вместо да преминава в друго първенство. „Има редица оферти, които пристигат за Томас Партей, но той ще направи грешка, ако избере неподходящото предложение. Страната и първенството, които той избере, ще определят бъдещето му. Бих го посъветвал да остане в Испания, вместо да ходи в Англия или Италия. Той вече е свикнал със стила на игра в това първенство и може просто да се присъедини към друг топ отбор в Испания, вместо да премине в някой финансов гигант от друга държава. Понякога грешно решение може да съсипе кариерата ти. Моят трансфер в Англия не беше правилен, тъй като не се вписвах в стила на игра на Астън Вила“, добави Ний Лампти.

Томас Парти се присъедини към тима на Атлетико Мадрид през 2011-та година и след периоди под наем в Майорка и Алмерия се наложи при „дюшекчиите“ през сезон 2015/16. През настоящия сезон той има 24 мача, в които е вкарал два гола. А ето кой бивш футболист на Левски се оказа брат на Томас Партей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички