Арсен Венгер: Заради Арсенал отказах на 3 топ клуба и на 2 силни национални отбора


Арсен Венгер: Заради Арсенал отказах на 3 топ клуба и на 2 силни национални отбора
Снимка: Getty Images

1382 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер разкри офертите на кои големи клубове е отказвал заради английския тим. Французинът е бил канен да стане селекционер и на два от най-силните европейски национални отбори.

"Отказах на Реал, на Ювентус, на ПСЖ. Отказах на английския национален отбор и на френския тим. Мисля, че направих това, което беше важно за мен. А след това хората трябва да преценят. Това е публична работа. Мислех ясно и разбирах как трябва да постъпя. И съм благодарен за това, което направих, защото днес толкова много хора иват при мен и ми казват: "Благодаря ти за това, което направи за клуба", заяви специалистът в интервю за beIN Sports.

"Защото разбират, че това е било моят приоритет. Също така смятам, че Арсенал е уважаван по целия свят заради ценностите, които клубът представлява. Винаги съм работил. Дълго време не разполагах с необходимите средства, но това е моят характер. Бях щастлив да работя за нещо, което е по-голямо от мен.

И чувствах, че мога да оставя наследство - да построя база и стадион, да създам невероятна академия, така че момчетата, които ще дойдат в клуба след мен, да могат да работят в достойни условия. Когато си тръгнах, финансовата ситуация беше очевидно позитивна", допълва Венгер.

Френският треньор застана начело на Арсенал през 1996 г. и беше уволнен през 2018 г. Под негово ръководство "топчиите" спечелиха 3 пъти шампионската титла в Англия, както и други трофеи. Преди 2 години Венгер заяви, че е трябвало да напусне Арсенал през 2007-ма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички