Първи двама мениджъри бяха включени в "Залата на славата" на Висшата лига - Фъргюсън и Венгер


Първи двама мениджъри бяха включени в "Залата на славата" на Висшата лига - Фъргюсън и Венгер
Снимка: Getty Images

1397 0

Легендарните мениджъри сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер бяха приети в "Залата на славата" на Висшата лига на Англия. Двамата оставиха исторически зает съответно в Манчестър Юнайтед и в Арсенал, като спечелиха общо 16 титли от шампионата и заформиха едно от големите съперничества на Острова.

В "Залата на славата" попадат хора с невероятен успех, които имат огромен принос към Висшата лига от нейното създаване през 1992 година. Това е най-голямата индивидуална чест, която Лигата може да окаже. А Фъргюсън и Венгер са първите мениджъри, които попадат там.

Сър Алекс е най-успешният мениджър в историята на Висшата лига с рекордните 13 титли, включително серии веднъж от три поредни и на два пъти по две поредни. Той печели встъпителната титла от Висшата лига през 1992/93, за да осигури първи успех на клуба от 1967 година и да отбележи старта на една незабравима ера.

Шест играчи, на които Фъргюсън е бил мениджър, вече са в "Залата на славата" на Висшата лига. Става въпрос за Дейвид Бекъм, Ерик Кантона, Рой Кийн, Уейн Рууни, Петър Шмайхел и Пол Скоулс.

Шотландският специалист е спечелил 528 от 810 мача, печели общо 1752 точки, обявяван е за мениджър на сезона цели 11 пъти. Колкото до наградите за мениджър на месец, от тях има цели 27.

Венгер пък бе още по-дълго начело на Арсенал - 22 сезона, което е и рекордът. Той печели сезон 2003/04 с Непобедимите - единствения отбор, който печели титлата без да бъде победен в нито един мач през шампионата.

Неотдавна пък дори на Острова обвиниха Гуардиола, че копира методи на сър Алекс Фъргюсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички