Антонио Конте с думи за Ндомбеле: Защо най-скъпата покупка на Тотнъм не играе редовно?


Антонио Конте с думи за Ндомбеле: Защо най-скъпата покупка на Тотнъм не играе редовно?
Снимка: Getty Images

1314 0

През 2019 година Тотнъм осъществи най-скъпия трансфер в своята история и брои 60 милиона евро за услугите на Танги Ндомбеле от френския Лион. До този момент 24-годишният футболист се е отчел с 10 гола и 8 асистенции в 86 мача за "шпорите", но така и не успя да убеди нито Жозе Моуриньо, нито временния наставник Райън Мейсън, нито вече уволнения Нуно Ешпирито Санто в това, че заслужава да бъде редовно титуляр.

Близки до клуба източници са казвали през годините, че Ндомбеле има много тежък характер и редува периоди, в които има огромно желание за себедоказване, с такива, в които е решил, че иска да си тръгне от Лондон и като цяло от Острова.

Новият мениджър на Тотнъм Антонио Конте, който е известен със своята строга дисциплина, говори за футболиста на пресконференция преди кръга във Висшата лига:

"Виждал съм много мениджъри да се колебаят за неговия пост. Той определено притежава доста добри качества, но трябва да разбере, че на първо място е отборът и е задължен да играе за него", заяви италианецът.

"Тренираме доста сериозно всеки ден. А той трябва да го прави още повече в сравнение с останалите. Определено има голям талант, но трябва да го използва в полза на отбора. Ако всеки футболист просто тича на терена, ще настане голяма бъркотия", допълни Антонио Конте.

Тотнъм е домакин на Лийдс в последния мач от 12-ия кръг на Острова. Двубоят ще се изиграе в неделя (21.11.) от 18:30 ч. наше време. Защитникът Кристиан Ромеро е аут за около 2 седмици заради контузия, а Джовани ло Селсо, който също е аржентински национал, може би също ще пропусне битката с тима на Марсело Биелса.

"Шпорите" са на девето място във Висшата лига с 16 точки и голова разлика 9:16, докато Лийдс са на 15-а позиция с 11 пункта и статистика 11:18!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички