Микел Артета изчетка Ливърпул, Юрген Клоп и "Анфийлд" преди дербито на кръга


Микел Артета изчетка Ливърпул, Юрген Клоп и "Анфийлд" преди дербито на кръга
Снимка: Getty Images

1425 0

Старши треньорът на Арсенал Микел Артета даде пресконференция преди дербито с Ливърпул от 12-ия кръг на английската Висша лига. Мачът е утре (20.11.), а мениджърът на "артилеристите" призна, че на този етап не знае дали Пиер-Емерик Обамеянг ще бъде на линия за срещата. 

Арсенал няма победа на "Анфийлд" от 2012 година, а за този период от време инкасира някои тежки поражения като 1:5 (на два пъти) и 0:4. Мърсисайдци са на четвърто място (22 точки), а лондончани са веднага след тях с 20 пункта:

"Играчите са уверени, намираме се в добра форма, но знаем, че всеки мач е различен. Гледаме мач за мач, пътят е дълъг. Висшата лига е толкова дълго състезание и ще имаш различни моменти. Искаме да запазим ритъма си. Трябва да вярваш, че можеш да отидеш там и да спечелиш. Ако някой не е с подобно мислене, няма смисъл да облича екипа и да излиза на терена", красноречиво каза Артета, чийто отбор е в серия от четири поредни победи. 

""Анфийлд" винаги е тест. Това е вълнуващ стадион, на който да играеш футбол. Трябва да покажеш най-доброто, на което си способен и да поддържаш максимално високи стандарти емоционално, физически, технически и тактически, защото ако не го направиш, ще бъдеш наказан".

"Юрген Клоп и неговият щаб успяха да изведат клуба до някои от най-добрите му моменти в тяхната история и да задържат нивото си - това е най-трудното нещо. Те промениха изцяло енергията около това място. Това, което създадоха на стадиона, е нещо специално", продължи с ласкателствата испанецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички