Английски гранд ще се пробва да отмъкне Де Лихт от Ювентус


Английски гранд ще се пробва да отмъкне Де Лихт от Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

4107 0

Манчестър Юнайтед са готови да направят оферта за бранителя на Ювентус Матайс Де Лихт през лятото, ако италианския клуб е готов да изслуша предложения за национала на Холандия трвърди ‘ESPN’. Младият холандски защитник отказа предложения от Манчестър Юнайтед, Барселона и Пари Сен Жермен през миналото лято, за да осъществи трансфер в „старата госпожа“ от Аякс на стойност 75 милиона евро.

След като подписа 5-годишен договор с „бианконерите“ обаче 20-годишният футболист не бе във върхова форма по време на изявите си по италианските терени. Защитникът бе започнал като титуляр в 17 от 26-те срещи на Ювентус в Серия А през този сезон преди мачовете от първенството на Италия да бъдат прекъснати заради пандемията от коронавирус през миналия месец. Според ‘ESPN’ наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер има желание да вземе централния бранител през лятото, като от клуба вече са направили списък с потенциални цели, който включва още Калиду Кулибали от Наполи.

Де Лихт е желан от норвежкия специалист заради младата си възраст, качествата на терена и своя характен. В Ювентус обаче надали ще искат да се разделят с играча след само един сезон с черно-бялата фланелка, освен ако самият футболист не потърси трансфер след разочароваща кампания в Италия. А ето къде е трябвало да иде Де Лихт според бивш наставник на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички