Ван Гаал: Барселона трябваше да купи Де Лихт, а Ювентус - Де Йонг


Ван Гаал: Барселона трябваше да купи Де Лихт, а Ювентус - Де Йонг
Снимка: Getty Images/Gulliver

4878 0

Бившият треньор на Аякс и Барселона - Луис ван Гаал, коментира трансфера на Френки Де Йонг в каталунския гранд. Според него, в клуба са сгрешили с привличането на халфа, а защитникът Матайс Де Лихт, който също бе в списъка на испанския шампион, е щял повече да подхожда на клуба.

"Той играе в Барселона не на своята позиция. В Аякс той беше мозъкът на отбора, всичко тръгваше от него, но сега е различно. Те имат Бускетс и Френки играе не там, където трябва. Барселона купи грешния играч на Аякс. На тях щеше много повече да им подхожда Де Лихт, тъй като нямат такъв тип защитник. А Де Йонг трябваше да избере Ювентус", заяви нидерландският треньор, цитиран от Ziggo Sport.

"Вече не съм треньор на Барселона, но мисля, че Ракитич и Артур биха могли да играят в полузащита заедно с Де Йонг. Френки има бързината да подсигурява нападателя в нужния момент. Барса може да укрепи центъра на отбраната си, ако постави Френки там", продължи Ван Гаал.

"Той се справя добре, като се има предвид, че е на 22 години и току-що е заминал в чужбина, където културата е различна. Барселона заплати за него висока цена, което добавя натиск върху него. Френки играе заради цената, платена за него", завърши той. А каква интересна причина за отказа на Де Лихт от Барселона се появи неотдавна вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички