Безсмъртна класа: Денят, в който "Хайбъри" избухна, а Тиери Анри наказа Ливърпул с магия (ВИДЕО)


Безсмъртна класа: Денят, в който "Хайбъри" избухна, а Тиери Анри наказа Ливърпул с магия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2602 0

В днешния ден (9 април) ни предстои мегасблъсък между английските грандове Ливърпул и Арсенал. Двата отбора са радвали почитателите на Висшата лига със знаменити мачове през годините, но един конкретен се откроява от останалите сблъсъци. Преди точно 19 години, на днешната дата, "топчиите" нанесоха сериозен удар по мърсисайдци, а под светлината на прожекторите бе голямата звезда Тиери Анри.

Шоуто на Анри на "Хайбъри"

2003/04 бе сезонът, който Арсенал на Арсен Венгер спечели титлата, без да допусне загуба в елита на Англия. Главен "виновник" за това постижение бе не само брилянтната защита, но и човекът в центъра на нападението Тиери Анри.

Преди точно 19 години Арсенал прие Ливърпул у дома на емблематичния си стар стадион "Хайбъри". "Топчиите" надделяха с 4:2 и зарадваха своите фенове с 23-та победа през сезона. Тогава Тиери Анри се отчете с хеттрик, но вторият от трите му гола "обра" заглавията.

Французинът пое топката малко след центъра, премина през цялата отбрана на мърсисайдци и с елегантен и точен удар преодоля вратаря, за да вкара за 3:2 и да поведе своите съотборници към победата. Мнозина пък вярват, че точно това попадение на Анри е едно от най-великите в ерата на Висшата лига.

19 години по-късно Арсенал отново гледа към титлата

Отборът на Арсенал, който Микел Артета сглоби, продължава да се бори със "зъби и нокти" за короната в Англия. Арсенал обаче ще трябва да се справи с Ливърпул на "Анфийлд" днес, ако иска да покаже на останалите отбори във Висшата лига, че заслужава да бъде шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички