Английска легенда не иска ВАР във Висшата лига: Футболът е по-добър без него


Английска легенда не иска ВАР във Висшата лига: Футболът е по-добър без него
Снимка: Getty Images/Guliver

1161 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призова системата за видеоповторение ВАР да бъде премахната от Висшата лига, настоявайки, че играта е "по-добра без нея“. Мениджърът на Дарби Каунти иска реферите да имат отново контрол върху ключовите решения след нови противоречиви инциденти в първенството през изминалия уикенд.

Изравнителният гол на Джеймс Мадисън при победата на Лестър над Ливърпул с 3:1, например, бе зачетен въпреки съмнения за засада, докато наставникът на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл бе разочарован от две решения за игра с ръка при домакинската загуба от Уулвърхемптън с 1:2.

"Гледайки мачовете от Висшата лига, някои от решенията са много разочароващи след намесата на ВАР и не разбираш защо се е стигнало до такива отсъждания. Лично аз мисля, че футболът е по-добър без системата. Дори и да си разочарован понякога след мачове, трябва да се доверим на съдиите за това да свършат възможно най-добра работа на терена. Дори и да не си съгласен с някои решения, трябва да ги оставим да си вършат работата и да уважаваме техните отсъждания“, заяви той.

Бившият нападател добави, че е загрижен за времето, което отнема за взимане на решение дали гол трябва да бъде зачетен, или не, като реферите често гледат много повторения на ситуациите и държат под напрежение играчите.

"Това отнема от емоцията на играта. Помня някои от головете, които отбелязах и бях в тънко положение на засада. Поглеждах към страничния съдия, виждаш флага, който е ниско долу, и продължаваш спокойно с отпразнуването на попадението. Абсурдно е играчите да чакат по една минута, за да видят дали голът ще остане. Видях Джеймс Мадисън, който след гола си не знаеше дали той ще остане редовен. Това е минутата, в която феновете са свързани със своя клуб и играч, когато отпразнуват даден гол заедно. Отнемете това и се губи връзката между играчите и феновете“, завърши англичанинът. А какво каза за ВАР Анди Робъртсън от Ливърпул вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички