Анди Робъртсън: ВАР прави едни и същи грешки


Анди Робъртсън: ВАР прави едни и същи грешки
Снимка: Getty Images/Guliver

1100 0

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън заяви, че непостоянството в решенията на Видео асистент рефера (ВАР) го кара да се съмнява в употребата на технологията в дългосрочен план. Шотландският национал бе наказан за нарушение срещу Дани Уелбек в мача с Брайтън в събота – инцидент, който доведе до преразглеждане на ситуацията от страна на главния съдия Стюарт Атуел, преди да отсъди единадесетметров наказателен удар при равенството 1:1.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе разочарован от противоречивата дузпа, докато капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън поиска премахване на системата. ВАР може да влезе в употреба и да промени дискусионно решение, ако има „очевидна грешка“, но Робъртсън смята, че технологията довежда до несправедливи решения.

„Когато въведоха ВАР, смятахме, че няма да има неясноти, всичко ще бъде черно и бяло, и не мисля, че получаваме това в момента. Има много подобрения, които могат да се направят. Знаехме, че трябва да бъдем търпеливи с ВАР и че няма да бъде перфектно от самото начало, но след 18 месеца продължават да се правят едни и същи грешки. В събота...ако правилата и съдията казват, че това е дузпа, аз нямам проблем с това. Но гледах мачовете в неделя и видях две подобни единоборства срещу Маркъс Рашфорд и Адама Траоре, които бяха подминати и изглеждаха много подобни на ситуацията с Дани Уелбек – и двете не бяха дузпи, а моето бе отсъдено като нарушение в наказателното поле. За мен, или трите са дузпи, или нито една от тях не е", започна левият бек на мърсисайдци.

"Разочароващо е за отборите да виждат определени решения в различни мачове срещу тях и те смятат, че са много подобни. Просто искаме постоянство. Вярвахме, че това ще дойде с ВАР, но не го получаваме в момента. Надявам се скоро да се случи, защото футболът плаче за постоянство в момента". Робъртсън е разтревожен и за огромния брой ситуации, които остават противоречиви и вярва, че футболистите биха предпочели окончателното решение да идва от главния съдия на двубоя. „Бих оставил всичко на преценката на съдията. Далеч по-лесно е да приемеш грешки тогава, отколкото когато това се случва след намеса на технологията“, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички