Новият шеф на съдиите би се срамувал, ако се използва 2-3 пъти ВАР на двубой


Новият шеф на съдиите би се срамувал, ако се използва 2-3 пъти ВАР на двубой
Снимка: Getty Images/Guliver

1189 0

Новият председател на Съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов  сподели какви очаквания има от тази позиция, като направи и коментар за въвеждането на ВАР в Първа лига. Според него съдиите не трябва да се отпускат, а да са максимално концентрирани, за да не разчитат само на системата.

"Сега ситуацията е различна, защото не може да дойдат нови хора. Пет човека от седемте са даденост. Има две позиции, на които може председателят да определи хората – единият е Георги Иванов, другият е отговорникът за въвеждането на ВАР Петър Петров. На него ще му бъде оказвана всякаква помощ, ще му бъде осигурено всичко. Част от работата на съдийската комисия ще се фокусира върху въвеждането на ВАР", заяви той пред БНТ.

"Не ме прави по-спокоен системата ВАР. Тя може да доведе до известна липса на концентрация от съдиите на терена. В мое съдийство, ако използват два-три пъти ВАР, бих се срамувал. Искам максимално да се концентрират съдиите, а не да чакат намесата на ВАР".

 "Краткосрочните действия са излизане от стресовата ситуация, в която се намира съдийството. Ще апелирам към съдиите да прилагат правилата на играта, да се отърсят от всичко, което им пречи да бъдат такива, каквито трябва, и да създават равни условия за игра на двата отбор". Междувременно стана ясно, че е било обмисляно да се отложи и изборът на национален селекционер.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички