Журналистите избраха звезда на Сити за най-добър в Англия


Журналистите избраха звезда на Сити за най-добър в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1023 0

Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг спечели наградата на Асоциацията на футболните журналисти за най-добър играч през сезона във Висшата лига. Вчера вечерта английският национал бе победен от централния защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк за наградата на Асоциацията на професионалните футболисти, която се счита за най-ценното индивидуално отличие, но днес Стърлинг бе удостоен с друг приз.

От Асоциацията на журналистите разкриха, че 24-годишният играч на "гражданите" е получил 62 процента от гласовете на над 400 спортни специалисти, като е победил Ван Дайк с повече от сто гласа разлика. На трето място се нарежда голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро.

Стърлинг прави изключително силен сезон за Манчестър Сити и английския национален отбор, като вече има 29 гола за своя клуб и родината си от миналото лято насам. При жените наградата на журналистите също бе за представител на Манчестър Сити - нападателката Никита Парис.

Междувременно пък се появи информация, че Сити ще подобри рекорда на Ливърпук за Ван Дайк за най-скъп защитник - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички