Ван Дайк: Играчите на Англия трябва да се гордеят с реакцията си на расизма в София


Ван Дайк: Играчите на Англия трябва да се гордеят с реакцията си на расизма в София
Снимка: Getty Images/Guliver

7941 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк на свой ред взе отношение по темата с расисткия скандал на мача България - Англия. Холандецът похвали английските играчи за поведението им по времето, в което избухна расисткият скандал в срещата. Както е известно, сред най-дейните в справянето със ситуацията беше неговият съотборник в Ливърпул Джордан Хендерсън.

"Още не съм разговарял с момчетата, но те се справиха доста добре. Трябва да е много трудно да бъдеш в тази ситуация и момчетата, които я преживяха, трябва да се гордеят с начина, по който се справиха", заяви бранителят пред "ВВС".

"Очевидно, те биха могли да реагират и по съвсем различен начин. Сега зависи от хората, които решават какво ще се случи, да вземат решение, но е много тъжно да се види подобно нещо. Трябва да изкореним расизма от този свят, защото в света, в който живеем, това не бива да се допуска и е тъжно да видим, че все още се случват такива неща", допълни Ван Дайк. Друг негов съотборник в Ливърпул пък иронизира Красимир Балъков. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички