Расизмът на България - Англия е факт! ВИДЕО показа маймунски звуци и послание към УЕФА

Расизмът от трибуните по време на евроквалификацията България - Англия е факт и наличието му бе подкрепено с видео, публикувано в Туитър. То показва серията расистки прояви, дошли от куп облечени в черно български фенове.

Видеото, което се разпространява и коментира масово в социалната мрежа, показва как защитникът на гостите Тайрън Мингс дава знак към своята скамейка, че е бил атакуван расистки. После селекционерът Гарет Саутгейт предава съобщението на едно от официалните лица.

Президентът на ФА: Расизмът дойде от 50-има в черно, вероятно политически обвързани

Президентът на Английската футболна асоциация Грег Кларк говори веднага след мача България – Англия за расистките скандирания по време на д...

Виждат се и облечените в черно и с качулки запалянковци, които първо отправят нацистки поздрав, а после издават и маймунски звуци по адрес на тъмнокожите играчи в селекцията на "Трите лъва". Един от провокаторите дори разпъва фланелка с надпис "No respect" с логото на УЕФА. Англичаните обаче далеч не бяха единствените обиждани по време на мача. Как техните фенове обиждаха нас вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!