Жертвата на расизъм Тайрън Мингс отказа помощ от психолог

Английският национал Тайлър Мингс, който стана жертва на расизъм по време на евроквалификацията срещу България по-рано през седмицата, е отказал да получи помощ от психолог. Английската футболна асоциация предложи помощ на всички английски футболисти, оплакали се от расистки обиди по време на двубоя с България, но Мингс е обявил, че се чувства добре и няма нужда от психолог.

Припомняме, че именно Мингс беше футболистът, който пръв подаде знак за расистки обиди, което доведе и до спиране на играта на два пъти. За отказа на Мингс да се възползва от предложената помощ информира неговият наставник в Астън Вила - Дийн Смит.

Българите са нацисти? А дали Англия помни своите "нацистки фенове" (СНИМКА)

В последните дни преекспонирането на расисткия скандал у нас достигна невиждани граници в българската история. С основен принос за това са както ...

"Не съм изненадан как той се справи със ситуацията. Той говори добре, интелигентен е и е много добър човек. Не очаквам да се възползва от тези консултации, познавайки Тайрън. Той е добре. Ако играчите на Англия бяха напуснали терена, Тайрън щеше да изгуби дебюта си, хората, които вкараха голове, също щяха да ги загубят. Кой печели от това?", заяви Смит.

Междувременно Тайлър Мингс разкри, че расистките атаки са започнали още по време на загрявката преди мача. А дали футболистът на Астън Вила смята да подава оплакване в тази връзка - вижте в този материал на SportLive.bg

 

 

Още по темата

Please select answer!