Тотнъм не остави никакъв шанс на Арсенал в дербито и продължава да преследва Челси


Тотнъм не остави никакъв шанс на Арсенал в дербито и продължава да преследва Челси
Снимка: Getty Images/Gulliver

1895 0

Отборът на Тотнъм постигна изключителна ценна победа с 2:0 над Арсенал в мач от 35-ия кръг на Висшата лига, с което "шпорите" запазиха интригата в битката за първото място. Двете попадения отбелязаха Кари Хейн и Деле Али през второто полувреме.

Двата тима изиграха първото полувреме на много високи обороти, но по-добрият орбо на терена бе Тотнъм. В 22' удар на Кейн рикошира и топката стигна до далечната греда, където Али засече с глава, но не успя да натисне кълбото и да го прати във вратата.

В 38' Арсенал създаде първата опасна ситуация в своя полза. Рамзи стреля опасно от границата на наказателното поле, но Лорис внимаваше.

През втората част Тотнъм вкара два гола за малко пвече от 2 минути. В 55' Ериксен проби отдясно, Чех спаси, но след това Деле Али бе на точното място и прати топката в мрежата за 1:0. В 57' Паулища препъна Хари Кейн в наказателното поле, а нападателят бе точен от бялата точка и удвои.

В 67' Тотнъм можеше да вкара трети гол, но топовен удар на Вертонген бе избит от стража на „топчиите”. Малко след това домакините имаха претенция за нова дузпа. При остро центриране топката се удари в ръката на Санчес, но съдията не отсъди нов наказателен удар.

Футболистите на Маурисио Почетино продължиха да търсят трето попадение. Кейн бе близо до това да отбележи красив гол с глава, но отново Чех показа завиден рефлекс и изби.

До края на сблъсъка Тотнъм съумя да запази аванса си, докато футболистите на Арсен Венгер така и не създадоха нищо опасно пред вратата на Лорис. С победата си „шпорите” записаха изключително ценен успех в борбата за първото място.

Със спечелените три точки тимът на Почетино събра актив от 77 пункта с 4 по-малко от лидера Челси. Арсенал пък заема шестата позиция с 60 точки.

Преди мача

Отборът на Маурисио Почетино все още има шансове да спечели титлата, тъй като е само на 4 точки от лидера в класирането Челси. Тимът обаче няма право на грешка до края и същевременно трябва да се надява на такава от Челси.

Домакините имат доста кадрови проблеми и аут заради най-различни контузии са Роуз, Ворм, Картър-Викър, Ламела и Уинкс. За гостите контузени са Мустафи, Оспина, Перес, Касорла и Рейн-Аделайд.

Успехът за гостите също е изключително важен, тъй като именно през него минават шансовете на тима да се бори за място в топ 4.

Стартови състави:

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Дайър, Уаняма, Сон, Ериксен, Али, Кейн

Арсенал: Чех, Пуалища, Косиелни, Монреал, Окслейд-Чембърлейн, Рамзи, Джака, Гибс, Йозил, Санчес, Жиру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички