Топ 20: Най-надценените трансфери на лято 2015


Топ 20: Най-надценените трансфери на лято 2015
Снимка: Getty Images/Guliver

3836 0

Сериозно проучване на швейцарската футболна обсерватория „CIES” показа стряскаща разлика в реалната стойност на част от трансферите на лято 2015 и парите, платени за играчите.

Най-сериозно разминаване се получава при покупката на Антони Марсиал, който премина от Монако в Манчестър Юнайтед срещу първоначалната сума от 50 милиона евро. Това е с 27.9 милиона евро повече, отколкото е реалната стойност на 19-годишния френски национал, се казва в проучването на обсерваторията.

На второ място се намира закупеният от Манчестър Сити белгийски национал Кевин Де Бройне. Той влезе в топ 10 на най-скъпите трансфери в историята, като "гражданите" броиха 74 милиона евро за неговите услуги. Това е с 26.6 милиона евро повече, отколкото е реалната стойност на вече бившия плеймейкър на Волфсбург.

На почетното трето място се нарежда още един трансфер с марка "Висша лига". Това е този на Кристиан Бентеке, който премина от Астън Вила в Ливърпул срещу 47 милиона евро. Това е с 19.7 милиона евро повече от определената от "CIES" цена на белгиеца.

На 4-о и 5-о място са съответно Анхел Ди Мария (от Манчестър Юнайтед в ПСЖ), за когото са платени 15.3 милиона евро повече от реалната му стойност, и Арда Туран (от Атлетико в Барселона), за когото са платени 15.2 милиона евро повече.

Ето и останалите играчи, попаднали в топ 20:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички