След късен гол Тотнъм стигна до успеха срещу Брайтън и не сгреши в битката за топ 4


След късен гол Тотнъм стигна до успеха срещу Брайтън и не сгреши в битката за топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

2122 0

Тотнъм победи Брайтън с 1:0 в отложен двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. Това е пореден епизод от епичната битка за топ 4 на Острова, в която са въвлечени "шпорите". По този начин отборът на Маурисио Почетино вече е на трето място със 70 точки и се възползва от равенството на Челси в битката за топ 4.

Още от началото на срещата Тотнъм установи контрол върху случващото се, но без да създаде чисти голови ситуации, въпреки че владееше инициативата. В 14' Брайтън стигна до добра възможност, след пряк свободен удар,  но при последвалите корнери не стигна до нищо опасно.  В 21' Ян Вертонген стигна първи до отбитата топка, но ударът му е блокиран. Точно преди почивката Деле Али можеше да открие резултата, след като овладя топката в наказателното поле и отправи удар, но вратарят Матю Райън отклони удара.

И през втората част по-опасните ситуации бяха на сметката на "шпорите". В 67' Опасен опит на Дани Роуз беше отправен към горния ляв ъгъл, но Матю Райън показа превъзходен рефлекс и го спря. В 73' домакините нацелиха и греда. Тоби Алдервейрелд отправи удар извън наказателното поле и намери дясната греда на вратата. В 83' отново стражът на гостите бе големият герой. Райън сътвори запомнящо се спасяване, блокирайки далечен опит от страна на Кристиан Ериксен, насочен към долния десен ъгъл. Въпреки всички пропуски, в 89' Тотнъм се добра до успеха. Ериксен овладя топката и шутира силно от дистанция, пращайки топката в долния десен ъгъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички