Този път Тотнъм не успя да шокира Манчестър Сити, битката за титлата продължава (ВИДЕО)


Този път Тотнъм не успя да шокира Манчестър Сити, битката за титлата продължава (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3991 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити победи с минималното 1:0 Тотнъм на своя "Етихад". Срещата бе част от 35-я кръг на английската Висша лига, като "гражданите" продължават битката за титлата на Острова.

През седмицата феновете на Ман Сити преживяха истински шок на своя стадион, след като победиха "шпорите" с 4:3 в мач от 1/4-финалите на Шампионска лига, но отпаднаха от турнира, тъй като първата среща бе загубена с 1:0. Днес обаче момчетата на Хосеп Гуардиола направиха нужното, за да спечелят и отново да излезнат пред Ливърпул в битката за най-ценното отличие на Острова.

Единственото попадение в срещата вкара младия Фил Фоудън през първата част, а големият проблем за домакините в хода на мача бе контузията, която Кевин де Бройне получи преди края на първите 45' и бе заменен принудително. 

Победата днес означава, че Манчестър Сити събира 86 точки и излиза с една пред втория Ливърпул. Утре "червените" се изправят срещу Кардиф, а през седмицата "гражданите" ще изиграят отложения си мач с Манчестър Юнайтед, след който ще стане ясно кой от двата тима ще има превес в борбата за титлата. Тотнъм пък постави под въпрос мястото си в Топ 4 след края на сезона с днешното поражение. Играчите на Маурисио Почетино имат 67 точки, една повече от Арсенал и Челси и три пред Манчестър Юнайтед.

Първата опасност в мача дойде още в 3'. Джон Стоунс сбърка с изнасянето на топката и Кристиан Ериксен веднага пусна към Хюн Мин Сон. Кореецът напредна в наказателното поле и стрля от малък ъгъл. Едерсон обаче спаси и Тотнъм стигна до първи корнер.

Първият удар в срещата обаче бе нанесен от Манчестър Сити. Бернардо Силва центрира на далечната греда към Серхио Агуеро. Аржентинецът добре видя свободния Фил Фоудън и с глава направи асистенция, а халфът нямаше шанс да сгреши пред опразнената врата - 1:0.

В 14' отново защитата на домакините се пропука и Ериксен нахлу на скорост. Халфът нанесе тежък удар с десния крак, но Едерсон спаси.

Ужасна новина за мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола 10' преди края на първата част. Кевин де Бройне получи контузия в левия крак, след като опита удар от разстояние и коляното му се усука. На терена в 37' се появи Фернандиньо. 

В последната минута от редовните 45' Сон напредна сам в половината на съперника и се освободи отлично от двама защитници на Ман Сити. Вместо обаче да комбинира със свободния Лукас Моура, 7-цата на гостите опита да преодолее Едерсон и бразилският страж се намеси успешно.

В 59' Деле Али имаше сериозни претенции за дузпа. Той бе изведен в наказателното поле, където гърдира, но кълбото му бе избито с ръка от Кайл Уокър.

20' преди края на срещата Манчестър Сити можеше да удвои аванса си. Лерой Сане се появи в игра на мястото на Агуеро и зае позицията си по левия фланг. Точно от там дойдоха проблемите за Тотнъм, като Сане пусна успореден пас към малкото наказателно поле. Там чакаше Стърлинг, който пък се премести на позицията на Агуеро, и стреля мощно, но право в крака на Газанига.

В ответната атака Лукас Моура бе изведен в наказателното поле и офанзивният футболист успя да стреля. Едерсон изби, но топката се върна на крака на Моура, който опита да го прехвърли и да подаде на далечната греда, но този път бразилският страж се намеси отлично и улови.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино показа желанието си да търси гол на "Етихад", след като в 78' Тоби Алдервейрелд бе заменен от Фернандо Йоренте.

СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Едерсон, Зинченко, Лапорт, Стоунс, Уолкър, Фоудън, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Агуеро, Силва

Тотнъм: Газанига, Алдервейрелд, Санчес, Вертонген, Дейвис, Дайър, Али, Фойт, Ериксен, Лукас, Сон

Преди мача

Отборите на Манчестър Сити и Тотнъм се изправят един срещу друг днес за трети път в рамките на по-малко от две седмици. "Шпорите" оставиха горчив вкус у феновете на Ман Сити след гостуването си през седмицата. Тогава тимът на Маурисио Почетино загуби с 4:3 в 1/4-финалите на Шампионска лига, но с общ резултат 4:4 и повече голове на чужд терен, се класираха сред най-добрите четири в турнира на богатите.

Срещата през седмицата бе изключително любопитна, постави куп рекорди, предложи много обрати, седем гола и инфарктни секунди в продължението на срещата. Поради тази причина очакванията за днешния двубои са още по-големи и всички очакват поредно зрелище.

Освен зрелище, двата тима има за какво още да се борят. Манчестър Сити води ожесточена битка с Ливърпул за титлата на Острова. За момента играчите на Хосеп Гуардиола изостават с две точки от мърсисайдци, но имат мач по-малко. От другата страна лондонските им съперници са в спор за мястото си в Топ 4. "Шпорите" допуснаха няколко поредни слаби резултата през миналия месец, но сега са в серия от две поредни победи и ще се нуждаят от нова такава, за да не бъдат лишени от участие в Шампионска лига през новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички