Сензацията Маркъс Рашфорд и немислимите му постижения след само 50 дни


Сензацията Маркъс Рашфорд и немислимите му постижения след само 50 дни
Снимка: Getty Images/Guliver

2034 0

До преди по-малко от 2 месеца никой не беше чувал за Маркъс Рашфорд. Талантът от школата на Манчестър Юнайтед дебютира в Лига Европа в края на февруари, когато се наложи да избавя "червените дяволи" от отпадане срещи Мидтиланд.

Нападателят собственоръчно остави надеждите на английския тим, реализирайки 2 гола за обрата на "Олд Трафорд". Така той класира своите напред в турнира, но това беше само началото.

Разкриха договора на Моуриньо с Манчестър Юнайтед

Няколко дена по-късно Рашфорд отново собственоръчно прекърши шампионските амбиции на Арсенал и върна Манчестър Юнайтед в битката за топ 4, отново с две попадения.

Дебютантът продължи със силната си форма, като след кратко затишие отново избухна, вкарвайки единственото попадение в дербито на Манчестър. Тогава Рашфорд изхвърли още един отбор от битката за титлата и отново приближи "червените дяволи" до 4-ката.

Манчестър Юнайтед си хареса нов лидер на защитата

Последното постижение на Рашфрод е, че той прати Астън Вила в Чемпиъншип. Това е първото изпадане на бирмингамци в ерата на "Премиър лийг", след като те паднаха с 1:0 от Манчестър Юнайтед, а 17-годишният талант вкара единственото попадение.

Той вече има 7 гола във всички турнири с фланелката на Манчестър Юнайтед, а освен това показва завиден мерник за крехката си възраст. Той е вкарал 50% от точните удари, които е отправил до момента през сезона. За сравнение - Лионел Меси записа върховото си постижение през сезон 2014/15, когато записа 23%.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички