Проблемите на Челси започват там, където никой не е очаквал


Проблемите на Челси започват там, където никой не е очаквал

2054 0

Началото на сезона е повече от слабо за настоящия шампион във Висшата лига Челси. Отборът записа само 1 точка в първите си два мача, а освен това за пръв път загуби дерби (под ръководството на Жозе Моуриньо) с катастрофална разлика от 3 гола - през уикенда срещу Манчестър Сити. 

След мача Специалния беше категоричен, че особено през второто полувреме неговият отбор е бил по-добър, но статистиката и в двубоя, и изобщо от началото на сезона, сочи друго. 

Във вчерашния двубой с Манчестър Сити Челси допусна цели 18 удара по посока на своята врата, а 8 от тях бяха в очертанията. Асмир Бегович може и да допусна цели 3 гола, но някои от спасяванията му бяха брилянтни и помогнаха на "сините" да не загубят още по-катастрофално. 

Челси не е допускал 18 удара по посока на своята врата от завръщането на Моуриньо насам, а оставянето на Джон Тери на резервната скамейка за дербито на "Етихад" (през второто полувреме) определено не даде необходимия резултат. 

Още срещу Суонси обаче стана ясно, че в дефанзивен план нещата за лондончани куцат. Уелският тим имаше отправени общо 18 удара, което прави 36 за само два кръга. Освен това 10 бяха във вратата, а Тибо Куртоа, въпреки че си изкара червен картон, беше най-добрият играч в "синьо" на терена на "Стамфорд Бридж". 

Всичко започва от двойката дефанзивни халфове Сеск Фабрегас и Неманя Матич, като двамата са далеч от формата, която показваха през миналия сезон. Това важи в пълен аспект за испанеца, чийто принос и в защита, и в нападение е почти нулев. 

Най-големият проблем обаче е в защита, където Жозе Моуриньо се опитва да се подсили през целия трансферен прозорец. Тери, Кейхил и Курт Зума са единствените алтернативи, като във форма изглежда е само Зума. Това може да накара и Специалния да извади над 40 милиона евро за Джон Стоунс от Евертън, който е трансферна цел номер 1 на "сините". 

При всички положения обаче в Челси лампата в дефанзивен план свети в ярко червено. И нуждата от промяна е осезаема. Ако не се действа сега, до декември защита на титлата може и да е мираж... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички