ВИДЕО: Манчестър Сити унижи сериозно шампиона Челси


ВИДЕО: Манчестър Сити унижи сериозно шампиона Челси

2007 0

Манчестър Сити записа безкомпромисна победа с 3:0 над шампиона на Англия Челси, след като възпитаниците на Мануел Пелегрини разковаха с 3:0 лондончани в първото дерби от Висшата лига през този сезон.

През първата част домакините от "Етихад" поведоха с 1:0 след гол на Серхио Агуеро. Капитанът Венсан Компани вкара за 2:0 в 79' след удар с глава, а третият гол беше дело на Фернандиньо 3 минути преди края.

Все пак имаше и спорни моменти в мача, след като при резултат 1:0 в началото на второто полувреме Рамирес вкара гол, който беше отменен от Мартин Аткинсън след спорна засада.

Това обаче не омаловажава победата на "гражданите", които показват най-добрия футбол във Висшата лига в началните кръгове в Англия. Отборът е с 6 точки, докато Челси има едва 1 - най-слабият старт на тима под ръководството на Жозе моуриньо.

Още с първото си владение "гражданите" можеха да открият резултата. Давид Силва изведе на отлична позиция Серхио Агуеро, който се опита да промуши топката между краката на Бегович, но босненецът успя да отрази. 3 минути по-късно и Стърлинг пробва късмета си, но топката излезе в аут.

Натискът на "небесносините" продължаваше с пълна сила, като това доведе до нови две спасявания срещу нападателите на Сити. В същото време нападението на Челси изобщо не затрудняваше бранителите на Сити, а Вилиан след няколко грешни паса едва не беше набит от Диего Коста. Испанският нападател дори удари без топка Яя Туре, но това остана незабелязано от Мартин Аткинсън.

Постепенно "сините" успяха да създадат няколко положения, но се отвориха в защита и "гражданите" се възползваха от това. Перфектна акция между Туре, Навас и Силва завърши с пас за Агуеро, който успя да преодолее Бегович и реализира за 1:0.

В 43' Гари Кейхил получи кроше от Бегович, който бе излязъл да боксира и на терена се появи лекарският щаб на "сините" от Лондон. Това накара всички на "Етихад" да аплодират лекарите, което е във връзка със скандала между Моуриньо и лекарката на клуба Ева Карнейро.

Секунди по-късно и Диего Коста лежеше на земята, след като получи лакът в главата от Фернандиньо по време на въздушен двубой, но при него положението не бе толкова сложно. За извършеното нарушение халфът получи жълт картон, като се превърна във втория на Сити, след като малко по-рано и Венсан Компани бе "оцветен" в жълто - 1:0 до почивката.

През втората част Рахим Стърлинг на два пъти направи опасни пробиви, след които защитниците на Челси едва-едва се справяха със ситуацията. В 52' обаче се стигна до най-скандалния момент в мача, когато Рамиреш беше изведен сам срещу Харт и го преодоля безпроблемно, но Аткинсън отмени гола заради много спорна засада.

Шампионите продължиха да действат по-добре през втората част и Диего Коста получи получи отличен шанс в 71'. Той получи топката в наказателното поле, финтира защитник и остана очи в очи с Харт. Вратарят обаче спечели задочния двубой.

В 79' пък двубоят беше решен, след като при центриране от корнер Компани надделя във въздуха над Бранислав Иванович и с глава реализира за 2:0.

Само 7 минути по-късно отново Иванович беше грешник за своите. Той се опита да изчисти топката, която се отби в Силва. Коженото кълбо се озова в Яя Туре, който с едно докосване остави за Фернандиньо, който с топовен удар по диагонала оформи крайното 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички