Поредно разочарование от Острова, че България не е извадена от Евро 2020


Поредно разочарование от Острова, че България не е извадена от Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1053 0

Продължават реакциите в Англия след наказанието на България, наложено от УЕФА. Вчера излезе решението на европейската футболна централа, като БФС беше глобен със 75 000 евро, а националите ще играят срещу Чехия в квалификация за Евро 2020 на 17 ноември пред празни трибуни. Освен това ни е наложен изпитателен срок от 2 години, като при ново провинение ще има още един мач при закрити врати.

Пиара Поуар, шеф на партньорската организация на УЕФА за мониторинг на дискриминацията FARE, недоволства, че България не е била извадена от европейските квалификации.

"Два мача заради нацистки поздрави?! Светът трябва да се събуди! Разочаровани сме, че България не е извадена от Евро 2020, тъй като има история в расистките прояви и явно не може да се справи с проблема. Единствената справедливост в този случай може да се наложи само с по-сурово наказание, което да е сигнал в борбата срещу расистите“, коментира Поуар.

Същевременно още една антирасистка организация скочи на УЕФА заради пропуснатия шанс да се справи с расизма - ето какво написаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички