Официално: УЕФА ни наказа със затворен "Васил Левски" и солена глоба


Официално: УЕФА ни наказа със затворен "Васил Левски" и солена глоба
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2819 0

От УЕФА обявиха наказанието за България след скандалите по време на еврокваликацията с Англия. Страната ни наказана с два мача без публика и общо 85 000 евро. Това означава, че пред празни трибуни ще се изиграе евроквалификацията с Чехия на 17 ноември.

Наказанието на за празни трибуни е за два двубоя, като вторият от които е условен. Това означава, че "Васил Левски" ще остане празен за мача с Чехия и ако имаме подобно провинение в следващите 2 години, ще влезе в сила и условното наказание.

От Българския футболен съюз са задължение да сложат банери на тринуните с призив "Не на расизма" и логото на УЕФА. 75 000 евро от сумата е "за расистското поведение на феновете и хвърляне на предмети", а 10 000 са за прекъсване на националния химн на гостите. Освен това от БФС са с предупреждение за това, че пускаха повторения на ситуации от двубоя на екраните на стадиона.

Припомняме, че страната ни бе обвинена за четири нарушения на правилника на организацията по време на двубоя с "Трите лъва" от квалификациите за Европейското първенство догодина. От УЕФА повдигнаха обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Срещата на Националния стадион „Васил Левски" в София, която англичаните спечелиха с 6:0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки скандирания по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.

След скандалите Борислав Михайлов подаде оставката си като шеф на БФС, а временно длъжността изпълнява Михаил Касабов. Кога се очаква да бъде избран постоянният нов шеф - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички