В Англия недоволстват от "жалкото" наказание срещу България


В Англия недоволстват от "жалкото" наказание срещу България
Снимка: Guliver/GettyImages

2954 0

Реакциите от Англия не закъсняха, след като от УЕФА обвиха наказанието след скандалите в двубоя на Националния стадион. Англичаните веднага възроптаха срещу наказанието на България от 1 плюс 1 мача и 85 000 евро глоба. На Острова се надяваха на много по-тежка санкция за нас, като дори отнемане на точки или дисквалифициране.

Журналистът на британския вестник Times Хенри Уинтър бе сред първите с реакция в Twitter. "Ето защо играчите трябва да напускат демонстративно. Те не могат да има доверие на властите след такова наказание. Жалко", пише той, допълвайки и какво е наказанието.

"Недостатъчно наказание за България", пише Спенсър Оуен, който е известен блогър от Англия. В много известни футболни английски страници веднага реагираха също, като се обединяват, че наказанието ни е "жалко и недостатъчно". Освен това е посочен и примерът с датчанита Никлас Бентднер, който бе глобен с 85 000 евро, защото носеше рекламни боксери.

Британското издание The Sun пък пише: "България получи жалка забрана за два мача на празни трибуни за расизма, който съпъства квалификацията им за Евро 2020 с Англия".

А какво наказание отнесе Англия също заради двубоя в София - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички