Антирасистка организация скочи на УЕФА заради пропуснатия шанс да се справи с расизма


Антирасистка организация скочи на УЕФА заради пропуснатия шанс да се справи с расизма
Снимка: Getty Images/Guliver

1199 0

Антирасистката неправителствена организация Kick It Out изрази възмущението си от наказанието, което УЕФА ни наложи след скандалите по време на България - Англия. Само преди няколко седмици от същата организация поискаха от европейската централа да направи подробно разследване на инцидентите на мача и да обмисли евентуалното изхвърляне на българския национален отбор от участие в квалификациите на големите турнири.

Сега пък твърдят, че от УЕФА са изпуснали момента, в който да изкоренят расизма и дискриминацията. "Ние сме обезверени, но не сме изненадани, за реакцията на УЕФА относно расизма, насочен към футболистите в Англия. Според нас, те пропуснаха възможността да изпратят безкомпромисно послание относно расизма и дискриминацията.

Настоящите санкции, колкото и "тежки" да са според УЕФА, очевидно не работят и продължават да оставят жертвите с малко вяра в способността им да предотвратят подобно поведение. Считаме, че целият дисциплинарен процес на УЕФА в отговор на расова дискриминация трябва да бъде преразгледан и настоятелно ги призоваваме да обяснят процеса на вземане на решения за санкциите, свързани инциденти с дискриминация", написаха от организацията.

А какви бяха първите реакции в Англия след наказанието - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички