Обявиха странно наказание на Англия за освиркването на българския химн


Обявиха странно наказание на Англия за освиркването на българския химн
Снимка: БГНЕС

3614 0

Английската футболна федерация ще плати минимална глоба за поведението на феновете по време на двубоя между "трите лъва" и България на стадион "Васил Левски". Както е известно, основната тема беше свързана с расистките обиди на малка част български фенове към играчите на гостуващия тим, но и английските привърженици освиркаха националния ни химн, а в същото време постоянно провокираха българските запалянковци на трибуните.

5000 евро е глобата, която английската ФА ще трябва да заплати за поведението на феновете по време на химна на България. Допълнително ще бъде прегледана и ситуацията с липса на достатъчно стюарди в гостуващата агитка, тъй като англичаните са помолили за отсрочка, за да съберат достатъчно доказателства, че не са направили грешка.

Интересен факт е, че глобата за английската федерация е два пъти по-ниска, въпреки че се отнасят за едно и също нещо. Феновете и на двата отбора освиркаха химните на противниковия тим, но БФС трябва да заплати 10 хиляди евро. Какво се оказа наказанието на България за расизъм четете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички