Обзор на кръга в европейските топ първенства - (ВИДЕО)


Обзор на кръга в европейските топ първенства - (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

1363 0

Висша лига - 29 кръг

Кръгът предостави много емоции на феновете на английския футбол. В дербито на кръга Манчестър Сити и Ливърпул завършиха при равенство 1:1, но резултата по никакъв начин не показва играта на двата тима. Мачът със сигурност бе един от най-зрелищните през сезона и двата отбора могат да съжаляват, че си тръгват само с една точка след него.

Джеймс Милнър отбеляза от дузпа, за да изведе Ливърпул напред в резултата в началото на втората част, а в 69-ата минута Серхио Агуеро се разписа за "гражданите". Лалана и Фирмино направиха непростими пропуски за Ливърпул, а Кевин де Бройне уцели гредата в заключителните минути от срещата.

Лидерът Челси записа трудна победа като гост на Стоук Сити с 2:1. В герой за столичани се превърна Гари Кейхил, който вкара от непосредствена близост, след като Ерик Питерс от Стоук изчисти много лошо топката след изпълнение на корнер.

Манчестър Юнайтед и Тотнъм също записаха победи, съответно срещу Мидълзбро и Саутхямптън.

Класиране: Челси - 69 т. (мач по-малко), Тотнъм - 59т. (мач по-малко), Манчестър Сити - 57т (мач по-малко), Ливърпул - 56т.

Примера дивисион - 28 кръг

Няма промяна в класирането между Реал Мадрид и Барселона след изиграването на този кръг в Испания. И двата тима спечелиха своите срещи, съответно срещу Атлетик Билбао с 2:1 и Валенсия с 4:2.

Карим Бензема и Каземиро се разписаха за Белия балет, а двете асистенции бяха дело на суперзвездата Кристияно Роналдо.

Меси се разписа на два пъти срещу Валенсия, а по едно попадение отбелязаха Луиз Суарес и Андре Гомес.

Дербито на кръга бе между Атлетико Мадрид и Севиля. Столичани спечелиха без проблем с 3:1 и доближиха своя съперник на само 2 точки в класирането.

Класиране: Реал Мадрид - 65т. (мач по-малко), Барселона - 63т., Севиля - 57 т., Атлетико Мадрид - 55т.

Серия А - 29 кръг

Лидерите в италианското първенство бяха безпогрешни в кръга. Ювентус се наложи минимално като гост на Сампдория, а попадението бе дело на Хуан Куадрадо в 7 минута.

Рома трябваше да обърне Сасуоло, за да се поздрави с успеха. Паредес, Салах и Джеко вкара попаденията за успеха с 3:1.

Наполи вкара 3 попадения на Емполи за по-малко от 40 минути, но трябваше да трепери до края на мача, който все пак завърши с успех на неаполитанци с 3:2 като гост.

Класиране: Ювентус - 73т., Рома - 65т., Наполи - 63 т., Лацио - 57т.

Бундеслига - 25 кръг

Байерн Мюнхен почти сигурно ще завоюва поредната си титла на Германия през този сезон. Момчетата на Карло Анчелоти спечелиха минимално като гост на Борусия Мюнхенгладбах, а попадението вкара Томас Мюлер. Това бе едва втория гол на немеца през сезона в първенството.

РБ Лайпциг не успя да издържи на темпото на баварската машина. Тимът загуби катастрофално като гост на Волфсбург с 3:0 и загуби всякакви шансове за титлата.

Борусия Дортмунд ще атакува второто място след минимален успех над Инголщад. Победният гол реализира Пиер-Емерик Обамеянг в 14-ата минута.

Класиране: Байерн Мюхнен - 62т., РБ Лайпциг - 49 т., Борусия Дортмунд - 46 т., Хофенхайм - 45т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички