Много положения, истински сблъсък, но без победител в дербито между Манчестър Сити и Ливърпул (ВИДЕО)


Много положения, истински сблъсък, но без победител в дербито между Манчестър Сити и Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2875 0

Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул не се победиха в дербито от 29-я кръг на английската Висша лига. Двата тима направиха истински сблъсък на "Етихад", но в крайна сметка мачът завърши при резултат 1:1.

През първото полувреме двата тима направиха по няколко пропуска, но не успяха да си отбележат. Джеймс Милнър откри от дузпа за гостите, а Серхио Агуеро изравни, като в края дори направи фрапантен пропуск от малкотото наказателно поле, като шутът му премина високо над вратата.

След днешната среща Ман Сити остава трети с 57 точки, а Ливърпул запазва 4-та си позиция и вече има в актива си 56 пункта.

Срещата започна с познатия натиск на Ливърпул, но домакините от Манчестър Сити създадоха две положения пред Симон Миньоле. При първото бе отсъдена засада на Лирой Сане, а в 7' имаше и корнер, но до удар в очертанията на вратата не се стигна.

В 20' Сити организира нова добра контраатака, при която защитата на "червените" се пропука и остави Давид Силва да стреля необезспокояван, но ударът на испанеца премина над вратата.

В 24' и гостите организираха добра голова възможност. Садио Мане изпревари по-бавния Николас Отаменди и се озова очи в очи с Кабайеро, но сенегалецът се забави и не успя да отправи удар.

6' преди края на първата част Джеймс Милнър спаси своя тим от това да изостава в резултата, след като попречи на Рахийм Стърлинг да отбележи от непосредствена близост. Секунди по-късно Роберто Фирмино пък отправи точен удар, но Кабайеро показа страхотен рефлекс и изби в корнер. 

Ливърпул започна добре втората част, като още в 47' Садио Мане бе оставен на точката за дузпата, но доброто позициониране на Джон Стоунс попречи за откриването на резултата.

В 50' Гаел Клиши получи жълт картон, след като вдигна високо крака си и фаулира Фирмино в наказателното поле. Майкъл Оливър пък посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът Джеймс Милнър и прати Кабайеро в обратния ъгъл - 1:0. Това бе седмата дузпа на английския футболист с екипа на Ливърпул и седми гол. Камерите пък запечатаха мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп, който не гледаше изпълнението. След дузпата играчите на Ман Сити продължиха с коментарите по адрес на съдията и капитанът Давид Силва бе маркиран в жълто.

В 60' Коутиньо по прекрасен начин изведе сънародника си Фирмино, който остана очи в очи с Кабайеро, но стражът на домакините за пореден път спаси тима си.

9' по-късно се стигна до изравнително попадение. Централният нападател Серхио Агуеро получи първа възможност да отбележи и не се поколеба. Кевин Де Бройне центрира по земя, а аржентинският нападател бе на правилното място и успя да матира Симон Миньоле - 1:1.

В 76' Сити можеше да направи пълен обрат, след като Агуеро нахлу на скорост в наказателното поле, топката му бе отнета, но попадна в Де Бройне. Ударът на белгиеца обаче срещна страничната греда.

След изравнителното попадение срещата се превърна в истинско дерби, а положенията пред двете врати валяха едно след друго. В 80' "червените" можеха отново да излезнат напред след брилянтна атака, при която Фирмино остави Лалана сам срещу Кабайеро, но английският национал не успя да удари добре топката.

В последната минута от редовното време като по чудо Агуеро не довърши обрата в мача, след като получи центриране от Де Бройне на далечната греда, нанесе удар от границата на малкото наказателно поле, но топката изхвърча високо над вратата.

Преди мача

Тимът на Манчестър сити не се е отказал от титлата и продължава гонитбата с Челси. "Гражданите" в момента са с еднакви точки с втория Тотнъм - по 56, но заради по-лошата си голова разлика заемат третата позиция. За момента те изостават на 13 точки от "сините", които вчера победиха Стоук Сити с 2:1.

Ливърпул от своя страна продължава да брани четвъртото място, което отне от Арсенал. По-рано през сезона Вайналдум вкара на "Анфийлд" за победата с минималното 1:0. Мърсисайдци записаха четири поредни победи над този съперник във Висшата лига, а освен това се справят и добре срещу тимове от първата шестица на таблицата. От началото на сезона Пул има 9 мача срещу тези съперници, печелейки 19 точки и не допускайки нито едно поражение.

Състави:

Манчестър Сити: Кабайеро, Фернандиньо, Стоунс, Отаменди, Клиши, Туре, Сане, Де Бройне, Силва, Стърлинг, Агуеро.

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Матип, Клаван, Милнър, Джан, Вайналдум, Лалана, Мане, Коутиньо, Фирмино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички