Нулево равенство на "Анфийлд" изравни Челси с лидерите във Висшата лига (ВИДЕО)


Нулево равенство на "Анфийлд" изравни Челси с лидерите във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5425 0

Отборите на Ливърпул и Манчестър Сити не се победиха в дербито на 8-я кръг на английската Висша лига. Срещата между двата тима на "Анфийлд" завърши без гол, а в самия край на срещата гостите можеха да грабнат трите точки. 

Минути преди края на срещата защитата на Ливърпул направи огромна грешка и Върджил ван Дайк фаулира Лерой Сане в наказателното поле, като Мартин Аткинсън посочи бялата точка. Зад топката застана Рияд Марез, който обаче прати кълбото високо над вратата.

В хода на срещата повече бяха грешките в средата на терена, от колкото интересните моменти пред двете врати. Първият точен удар бе едва в средата на втората част, като не може да не се отбележи силната игра на двете защити в срещата.

С поделените точки "гражданите" остават на първото място с 20 точки, колкото има и втория Челси. По-рано днес "сините" се наложиха с 0:3 над Саутхямптън. Ливърпул пък се смъкна до третата позиция, но също с 20 точки продължава да мечтае за първи трофей в ерата на Висшата лига.

Срещата започна на динамично ниво и още до 2' двата тима си организираха по една опасност. Първо атака на Ливърпул премина от дясно през Джеймс Милнър, който подаде в наказателното поле на Мохамед Салах, но защитата на Манчестър Сити се справи. Последва контра на гостите и Кайл Уокър пробва извеждащ пас за Риад Марез, но атакуващият футболист се оказа в положение на засада.

Равностойната игра на "Анфийлд" продължаваше до средата на първата част, когато дойдоха първите лоши новини за Юрген Клоп. Джеймс Милнър получи контузия и бе заменен в 29', а на терена се появи Наби Кейта.

До края на първата част играчите на Хосеп Гуардиола поеха инициативата, като домакините постоянно грешаха в изнасянето на топката. До опасност пред една от двете врати обаче така и не се стигна.

15' след подновяването на играта се стигна до първа по-любопитна ситуация. Върджил ван Дайк игра с ръка в наказателното поле на Ливърпул, но Мартин Аткинсън взе правилното решение, като отсъди нарушение на Фернандиньо, който с ръка повали съперника си.

При последвалата атака видяхме най-чистото положение в срещата. Давид Силва изведе Марез, който финтира лесно Андрю Робъртсън с тяло и насочи топката по диагонала, но тя не попадна в целта.

В рамките на една минута - в 62' - двата отбора отправиха първите си точни удари, но те по никакъв начин не можаха да застрашат бразилците на двете врати. В 65' пък Гуардиола направи първата си смяна в срещата, като Габриел Жезус замени Серхио Агуеро.

След направената смяна от Гуардиола, и Клоп отговори с промяна в състава си. Роберто Фирмино, който "липсваше" от терена през втората част, бе заменен от Даниел Стъридж.

15' преди края на срещата гостите отново създадоха чудесно положение пред Алисон. Първо Бернардо Силва центрира остро от ляво, като Алисон изби и веднага след това последва нов удар, който бразилският страж изби в корнер.

В 77' Манчестър Сити имаше основание да поиска дузпа, след като Жезус нахлу на скорост в наказателното поле, а ръката на Ловрен попадна право в лицето на нападателя на "гражданите", но сигнал за нарушение от Мартин Аткинсън не полседва.

В 85' се стигна до развръзката на срещата, когато Лерой Сане напредна от ляво в наказателното поле на домакините и бе препънат от Ван Дайк. Очкавано Мартин Аткинсън посочи бялата точка, а зад топката застана Марез. Новото попълнение на Сити обаче прати топката високо над вратата и не успя да донесе аванс на своя тим.

 

Преди мача

Два от фаворитите за титлата на Острова се изправят днес един срещу друг. Непобедените Ливърпул и Манчестър Сити ще премерят сили по между си на митичния "Анфийлд".

Играчите на Юрген Клоп са сред фаворитите за титлата, като това си пролича в първите седем кръга на шампионата. В последния кръг Челси спря серията от шест поредни победи на мърсисайдци, като двата тима завършиха 1:1 на "Стамфорд Бридж".

"Гражданите" също имат само един равен след седем срещи, като това дойде изненадващо срещу новака Уулвърхямптън. В останалите си шест срещи момчетата на Хосеп Гуардиола бяха безпогрешни и за момента са на първата позиция в Премиършип заради по-добрата си голова разлика.

През миналата година двата тима изиграха поредна порция резултатни срещи по между си, като първо Сити спечели на "Етихад" с гръмкото 5:0, а по-късно "червените" нанесоха първа загуба за сезона за гранда от Манчестър, като у дома се наложиха с 4:3.

СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Гомес, Ловрен, Ван Дайк, Робертсън, Вайналдум, Милнър, Хендерсън, Мане, Салах, Фирмино

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Менди, Б. Силва, Фернандиньо, Д. Силва, Стърлинг, Агуеро, Марез

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички