Ново голово шоу и нова победа на Ливърпул над Арсенал на "Анфийлд"


Ново голово шоу и нова победа на Ливърпул над Арсенал на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

9856 0

Отборът на Ливърпул продължава с победната си серия за сезона в английската Висша лига, след като на своя "Анфийлд" се наложи над Арсенал в дербито на третия кръг. "Червените" спечелиха с 3:1 и така продължават в класирането като единственият тим с три победи от три мача през кампанията.

През първата част доминацията на мърсисайдци бе пълна, но Арсенал пък имаше своите шансове на контра атака. Все пак домакините поведоха след като Жоел Матип засече центриране от корнер.

След почивката Мохамед Салах бе точен на два пъти. Първо той се разписа след дузпа, след като бе фаулиран от Давид Луис. Преди да изтече час игра египетският ас заби втория си гол, след като сам изработи головото си положение, за да матира Лено за 3:0. До края на срещата резервата Лукас Торейра бе точен след асистенция на Пиер-Емерик Обамеянг.

Това е 42-и мач на "Анфийлд", в който Ливърпул не допуска загуба. Освен това те записват 32-и успех в този период, а също и четвърта поредна победа над този съперник в четири мача в своя дом.

Още във 2' Ливърпул получи първата си възможност пред вратата на Арсенал. Андрю Робъртсън центрира от ляво към далечната греда, където обаче Роберто Фирмино не успя да засече.

Играчите на Юрген Клоп бяха по-добрите на терена и притискаха съперника, но в 11' при наглед безобидна топка Адриан и Върджил ван Дайк не се разбраха, а вратарят изби в краката на Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът опита много атрактивен удар от въздуха, с който прехвърли и двамата играчи на домакините, но топката премина в страни от целта.

В 19' отново Арсенал тръгна на контра атака, при която Никола Пепе получи пред наказателното поле. Офанзивният футболист пък отправи първия точен удар, но не успя да притесни Адриан, който спокойно улови.

Пресата, която Ливърпул прави от началото на мача, даде резултат в 21', когато Дани Себайос сбърка и прати топката на крака на Садио Мане в наказателното поле. Сенегалецът нанесе тежък удар, но не успя да го насочи добре и Бернд Лено също направи първо спасяване в срещата днес.

В 35' Ливърпул изпълни корнер, при който се стигна до контра атака, след като Джордан Хендерсън подаде директно на Пепе. Новата звезда на Арсенал напредна, освободи се и от Робъртсън, но отправи удар в радара на Адриан, който испанецът спаси.

5' преди края на първата част Ливърпул създаде 10-ото си голово положение за полувремето и този път то даде резултат. При центриране от корнер, който бе четвърти за тима до момента, Жоел Матип надскочи защитата на гостите и с глава прати топката неспасяемо в мрежата - 1:0.

В 48' Мохамед Салах бе изведен в наказателното поле и Давид Луис задържа звездата на "червените", за което бразилецът получи и жълт картон. Зад топката застана потърпевшия, койт прати топката в обратния ъгъл на Лено - 2:0.

Още в следващата си атака Арсенал можеше да се върне в мача, като Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен в наказателното поле. Матип там се върна на време, за да сложи крак пред топката на нападателя на лондончани и да се стигне до корнер.

Преди да изтече час игра египетският ас на мърсисайдци получи топката по десния фланг от Фабиньо, лесно се измъкна от Луис, след което нахлу в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл отново матира Лено.

6' преди края на срещата Арсенал върна едно попадение. Пиер-Емерик Обамеянг бе в наказателното поле и видя свободния Лукас Торейра. Халфът се появи на терена през втората част и с удар в далечния ъгъл разпечата вратата на Адриан.

Преди мача

Отборът на Ливърпул посреща днес на своя "Анфийлд" тимът на Арсенал. Двата отбора са единствените с пълен актив от точки след изиграването на два кръга във Висшата лига. "Червените" надделяха над Норич и Саутхямптън, докато тимът от Лондон направи това над Нюкасъл и Бърнли.

Днешната среща се очаква с огромен интерес заради големия брой голове, които тимовете си отбелязват в мачовете по между си в последните години. Освен това един от тях има възможността да се откъсне еднолично на първата позиция при победа днес и да поеме "диригентската палка" още в третия кръг.

СЪСТАВИ:

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън, Мане, Салах, Фирмино

Арсенал: Лено, Мейтлънд-Найлс, Сократис, Луис, Монреал, Джака, Гендузи, Уилок, Себайос, Обамеянг, Пепе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички