Юрген Клоп: Обамеянг няма слаби страни, освен една


Юрген Клоп: Обамеянг няма слаби страни, освен една
Снимка: Getty Images/Guliver

6489 0

Тази вечер Ливърпул ще се изправи срещу Арсенал в дерби на кръга във Висшата лига. Мърсисайдци ще трябва да неутрализират нападателя на "топчиите" Пиер-Емерик Обамеянг, който през този сезон вкара два победни гола за лондончани - срещу Нюкасъл (1:0) и Бърнли (2:1).

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп добре познава габонеца и го смята за съвършен на терена, макар да има една забележка към него и тя касае външния му вид. Именно при Клоп Обамеянг се превърна в голова машина в Борусия (Дортмунд).

"Изминаха четири години, откакто работихме с Обамеянг. Всеки знае другия, изненади няма. Обамеянг няма слаби страни, освен своя стил. В предишните мачове успяхме да се защитим от него, но никога не може да сте на 100% сигурни, заради неговата скорост", заяви германецът, цитиран от Goal.com.

"В Сент Етиен той играеше като крило, а на нас ни беше нужна "деветка", защото Роберт Левандовски напусна. Обамеянг дойде и започна да играе на фланга, но после осъзнахме, че той е наистина добър и като централен нападател", допълни Клоп. А какви прилики видя габонският нападател между Ливърпул и Арсенал вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички