Трети уикенд в английската Висша лига - трето голямо дерби


Трети уикенд в английската Висша лига - трето голямо дерби
Снимка: Getty Images/Guliver

2492 0

Английската Висша лига продължава да радва феновете си през сезон 2019/2020. Това ще бъде трети уикенд, в който най-силното първенство в Европа се завърна и за трета поредна седмица ще гледаме голямо дерби на Острова. В първия кръг Манчестър Юнайтед разби Челси с 4:0 на "Олд Трафорд", а през миналата седмица Манчестър Сити и Тотнъм завършиха 2:2 на "Етихад".

Сега е време да видим още два от претендентите за първите места този сезон - Ливърпул и Арсенал. Митичният "Анфийлд" ще се напълни за първия сигнал в събота от 19:30 часа.

Любопитното е, че срещата между двата тима винаги е предлагала доста страхотни моменти, а в последните години и на голям брой голове. В последните шест мача между двата гранда на "Анфийлд" има поне по три гола във всяка среща. За жалост на "топчиите" обаче домакините са тези, които по-често бележат. Именно в тези срещи мърсисайдци имат 22 попадения срещу осем на "артилеристите".

Двата тима са единствените останали в Англия след първите два кръга, които имат пълен актив от точки. Ливърпул се справи с Норич на старта, а след това и със Саутхямптън. Играчите на Унай Емери от своя страна победиха Нюкасъл в първия си мач, а във втория се справиха и с Бърнли. 

Ливърпул се намира в чудесна форма на своя "Анфийлд", където е непобеден в 39 поредни мача. Освен това играчите на Юрген Клоп спечелиха последните три мача срещу съперника си на своя стадион.

Очаквани стартови състави:

Ливърпул: Адриан, Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип, Върджил ван Дайк, Анди Робъртсън, Фабиньо, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джорджиньо Вайналдум, Садио Мане, Мохамед Салах, Роберто Фирмино

Арсенал: Бернд Лено, Начо Монреал, Сократи Папастатопулос, Давид Луис, Айнсли Мейтлънд-Найлс, Матео Гендузи, Джо Уилок, Рийс Нелсън, Дани Себайос, Пиер-Емерик Обамеянг, Александре Лаказет

Двамата треньори Юрген Клоп и Унай Емери имат и не малко проблеми с контузени играчи. Повече по темата може да откриете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички