Незабравимите цитати от "Мислителя" Клаудиo Раниери през легендарния сезон на Лестър


Незабравимите цитати от "Мислителя" Клаудиo Раниери през легендарния сезон на Лестър

3293 0

Клаудио Раниери е един от най-изстрадалите треньори в историята на футбола. Италианският специалист беше изхвърлен от Роман Абрамович и Челси под претекста, че никога няма да стане шампион. Подобно беше и положението в Монако, когато отборът беше купен от милиардера Риболовлев. Преди да получи работата в Лестър пък беше начело на Гърция, където беше уволнен след загуба от .... Фарьорските острови.

Сега обаче опитният италиански специалист е на върха на щастието, извеждайки своите "лисици" до най-неочаквания успех в историята на световния спорт. Лестър е шампион, а Раниери е архитектът на този триумф. И никой не може да оспори това.

Ето и 5 незабравими цитата от страна на Раниери по време на шампионската за "лисиците" кампания:

1) "Лестър е като Кралските въздушни сили, просто е невероятно - уууууш, уууууш - харесва ми" - изказване на Раниери, когато Джейми Варди, Джеф Шлуп и Марк Олбрайтън бяха обявени за най-бързите футболисти в английската Висша лига.

2) "В Шампионска лига сме - дили динг, дили донг - хайде, това е невероятно" - думите на Раниери в момента, в който Лестър официално подпечата мястото си в Шампионска лига.

3) "Джейми Варди не е футболист. Той е фантастичен кон" - коментарът на Раниери за стойността на голмайстора на тима за Лестър.

4) "Той е просто феноменален. Той е като Бързоходеца (от детското Looney Toons) - бийп, бийп, ууууууш и... го няма!" - най-доброто описание за начина, по който Рияд Марез разнищва защитите по двете крила.

5) "Ние сме като Форест Гъмп. Лестър е Форест Гъмп" - в средата на сезона Раниери беше попитан как успяват неговите футболисти да тичат през цялото време на двубоя в толкова интензивно темпо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички