Лампард излъга Моуриньо с тактиката на Конте


Лампард излъга Моуриньо с тактиката на Конте
Снимка: Getty Images/Guliver

1640 0

Във вчерашния ден Челси и Франк Лампард си тръгнаха като победители от „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, след като надиграха Спърс с 2:0 в дербито на Лондон. Особено внимание обаче привлече фактът, че Лампард успя да надиграе тактически възприемания за негов учител Жозе Моуриньо. 41-годишният мениджър използва тактиката 3-4-3 за пръв път в дерби мач през този сезон, като мнозина си спомниха за формацията на Антонио Конте, която направи Челси шампион през 2017г.

„Мисля, че системата на Антонио Конте беше великолепна. Именно тя спечели титлата на Челси“ каза Жозе Моуриньо след края на срещата. Тези думи трябва да бъдат приети като комплимент за Лампард. Бившият футболист на Челси записва втори успех над Специалния като треньор, след като го излъга в мач за Карабао къп през миналата година, докато все още водеше тима на Дарби Каунти. Отделно във вчерашния ден „сините“ се наслаждаваха на доминация в срещата, като Кепа направи само едно спасяване за всичките 90 минути.

Освен това въпросната система даде пълна свобода в предни позиции на атакуващото трио Уилиян, Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам. „Играта ми се променя при 3-4-3. Мисля, че има повече бягане при тази система, но това не е нещо, с което не мога да се справя“ каза Тами Ейбрахам след мача.

В четвъртък Челси могат да запишат нов успех при домакинството на тима срещу Саутхемптън. А ето кой играч са на път да привлекат от Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички